ГоловнаНовини

Вистояли – Переможемо! 24 лютого – річниця повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну

 Опубліковано: 24 лютого 2024, 08:43

24 лютого 2024 року виповнюється два роки від початку широкомасштабного вторгнення російських військ на територію України.
Під надуманим приводом захисту російськомовного населення в нашій державі від уявних утисків та обмежень кремль насправді поставив за мету знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Водночас ця агресія виявилася викликом міжнародному світовому порядку, створеному після Другої світової війни, порушила загальну стабільність у Європі та стала глобальною загрозою для світової безпеки. Нинішній режим у росії має всі ознаки тоталітарного, він у силовий спосіб намагається змінити межі міжнародно визнаних кордонів суверенної держави.
Це вторгнення стало кульмінацією загарбницької війни, яку росія розпочала 10 років тому з анексії Криму й окупації Донбасу.
За час, що минув від повномасштабного вторгнення, Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.
Російська федерація веде проти України екзистенційну війну, метою якої є не лише захоплення нашої території, а й знищення української державності та національної ідентичності і геноцид Українського народу.
Цей день, 24 лютого, символізує незламність і стійкість Українського народу у відсічі російської агресії.
Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям за Ваш героїчний опір за боротьбу з ворогом. 
У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами та дочками, що воювали та загинули у цій страшній війні.
З метою віддання шани подвигу Українського народу у відсічі російської агресії відбулося покладання квітів до Меморіалу пам’яті. У бібліотечних закладах були організовані книжкові виставки «Вистояли - переможемо!».У закладах освіти проведені тематичні виховні години.
Україна Переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

24 лютого – річниця повномасштабного вторгнення

24 лютого – річниця повномасштабного вторгнення

Виконавчий комітет



    Твіт