ГоловнаНовини

У Миргороді обговорювали тему партисипативної демократії

 Опубліковано: 23 квітня 2019, 13:34

Миргород вкотре став інформаційним майданчиком, де обговорювали тему партисипативної демократії. 23 квітня у місті відбулося засідання Асоціації малих міст України. Делегати від міст-учасників Асоціації мали змогу ознайомитися із кращими практиками, пов'язаними із реалізацією Стратегій громад.

Учасників привітав міський голова Сергій Соломаха та побажав ефективної роботи. Після презентаційної частини про місто-курорт, учасники дискутували на тему партисипативної демократії. Про проект, його особливості та етапи реалізації розповіла виконавчий директор Асоціації малих міст Катерина Проценко. Вона зазначила, що у рамках цього проекту відбувається другий семінар. Місцем його проведення обрали Миргород. Місто має значні напрацювання в бюджетній сфері, організації і наданні адміністративних послуги, стратегічному плануванні. Тому місцем обміну досвідом з питань партисипативної демократії обрали саме Миргород. Загалом заплановано проведення 6 регіональних семінарів у різних містах України.

Семінар складався з кількох сесій. На першій - акцентували на необхідності залучення населення під час розробки і реалізації Стратегічного Плану Громади. Про це аргументував провідний експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації України» Айдер Сеїтосманов. У ході обговорення принципів, форм, викликів і результатів Стратегічного планування  учасники працювали в форматі "фокус груп".

Під час другої сесії було презентовано кращі практики реалізації Стратегій громад. Напрацювання Миргорода в цьому контексті представила начальник відділу економічного прогнозування і туризму Оксана Голуб. Вона детально розповіла про проведену роботу та участь жителів у розробці дорожньої карти міста з перспективою створення Миргородської ОТГ.

Засідання продовжилося презентаціями Стратегій міст Чугуєва, Корсунь- Шевченківського та Пирятина.

Після дискусійного обговорення було презентовано онлайн ресурс для забезпечення доступу до кращих практик партисипативного управління на місцевому рівні.

Проект «Партисипативна демократія як основа належного управління в громадах», що упроваджується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта, направлений допомогти малим містам у вивченні та систематизації, а також поширенню кращих практик партнерського управлінського підходу.  Після таких зустрічей, діляться враженнями учасники, формується нове бачення вирішення проблемних питань, які є у кожній громаді.

зал засідань миргородської міської ради

зал засідань миргородської міської ради

зал засідань миргородської міської ради

/За інформацією Миргородської міської ради/

Виконавчий комітет



    Твіт