ГоловнаНовини

Творча зустріч з харківською письменницею Людмилою Охріменко, авторкою романів про війну та волонтеркою

 Опубліковано: 27 квітня 2023, 08:31

25 квітня поціновувачі українського художнього слова мали змогу познайомитися із письменницею Людмилою Леонідівною Охріменко.  Літераторка і волонтерка завітала до читальної зали Публічної бібліотеки Заводської міської ради із презентацією роману «Оскар», який у 2021 році визнано найкращим твором на воєнну тематику за версією  міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».  І це вперше жінка-письменниця удостоєна відзнаки міжнародного літературного конкурсу на дану тематику.  В основі твору – історія українського розвідника, який потрапляє в полон на початку 2015 року. Він пройшов катування і знущання, а ще нелегкий вибір – здатися чи все ж таки боротися до кінця. Роман заснований на реальних подіях, а прототип головного героя сам запропонував написати його історію. І хоч працювати було важко, Людмила Леонідівна виконала свою місію  і написала книгу про справжню людину, справжнього чоловіка, справжнього українця, справжнього сина свого народу.

Людмила Охріменко народилася на Дніпропетровщині. До анексії Криму проживала на півострові, зараз мешкає в Харкові. Має три вищі гуманітарні освіти, дві – з відзнакою. Писати почала ще у дитинстві, хоч вважала свою творчість аматорством, та й у 90-ті роки потрібно було багато працювати, щоб забезпечити двох дітей. Тож, займалася бізнесом, створила декілька успішних компаній, багато років пропрацювала  на державній службі.

Війна та окупація Криму змусили її зайнятися волонтерською діяльністю і стали поштовхом до активної творчості та публікацій. Людмила Леонідівна багато їздила з гуманітарними місіями у Луганську та Донецьку області, щоб допомогти добровольчим формуванням і підрозділам Збройних сил України. На тепер віддає прибуток від книжок на допомогу родинам загиблих і тим, хто пропав безвісти, а також на інші благодійні проекти, пов`язані з допомогою фронту.

У творчому доробку Людмили Охріменко  книги про жінок і для жінок: «Легка поведінка», «Пригоди дорослого Буратіни жіночої статі» та на воєнну тематику:  «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», «Оскар».

Все життя письменниця спілкувалася російською мовою  та після подій 2014 року  зробила вибір на користь всього українського.  Вона упевнена, що українці не вчать свою мову, вони її згадують! Потрібно лише ухвалити для себе таке рішення: говорити, писати, читати лише рідною мовою! Людмила Леонідівна називає себе  невиправною оптимісткою і вважає, що дива трапляються там, де їх ретельно і наполегливо створюють працьовиті люди!

Ім’я літераторки Людмили Охріменко для нас нове, невідоме, так як її книг у нашій бібліотеці досі не було, тож читальна зала ледве вмістила всіх охочих познайомитися із лауреаткою міжнародного конкурсу.  Відвідали творчу зустріч  Добруля Сергій Васильович перший заступник міського голови, Краснолуцька Юлія Вячеславівна начальник відділу культури і туризму, Яценко Тетяна Іванівна головний спеціаліст відділу культури і туризму, бібліотекарі, освітяни, працівники культури, студенти коледжу, учні ліцеїв, читачі та друзі бібліотеки. Щиро вдячні пані Людмилі за теплу зустріч та щире спілкування. Було дуже цікаво, всі отримали масу позитивних емоцій та хорошу нагоду придбати книги із автографом авторки і зробити фото на пам’ять. 

Публічні бібліотеки громади отримали в подарунок від добрих друзів примірник книги «Оскар». Наразі «Оскар» та 2 інші  романи Людмили Охріменко чекають на активних читачів у стінах Публічної бібліотеки Заводської міської ради, тож будьте в тренді, читайте якнайбільше якісної української літератури!

творча зустріч

творча зустріч

творча зустріч

Виконавчий комітет



    Твіт