ГоловнаНовини

Хрещення Господнє

 Опубліковано: 20 січня 2022, 17:01

19 січня відзначається Хрещення Господнє. Це одне з найбільш шанованих церковних свят, яке відзначають християни східного обряду. В цей день Іван Хреститель хрестив Ісуса Христа у річці Йордан. На Водохрещу закінчується період Святок, який розпочався на Різдво.
Вважалося, що вода опівночі на Водохрещу набуває цілющих властивостей, які зберігаються протягом року. Зокрема, водохресна вода може лікувати душу й тіло, а також змивати негативну енергетику, покращувати психоемоційний стан та підвищувати опірність інфекціям. Існувала традиція кропити оселю цією водою. Святу воду також давали важкохворим людям для зцілення.

Заходи проведені до 19 січня 2022 року

Заводський МБК №1

Колективне освячення води у храмі Апостола Іоанна Богослова, відео вітання в мережі. Відеовітання від Благочинного протоієрея Михайла Горожинського служителя Православної церкви.

Заводський МБК №2

Он-лайн привітання з Водохрещем Христовим

Пісківський СБК

Он-лайн привітання з Хрещенням Господнім

Бодаквянський СБК

Он-лайн привітання «Христос Хрещається»

Щороку 19 січня християни відзначають Хрещення Господнє. Як відомо, на Водохреща Ісус Христос занурився у води священної річки Йордан і прийняв хрещення від Іоанна Предтечі. Вітаємо з Хрещенням Господнім. Хочемо побажати, щоб здоров'я було міцним, як хрещенські морози, щоб чиста водиця змила всю печаль і смуток, а яскраве світло надії і любові осяяло вашу душу і серце! Христос хрестився!

Опубліковано Заводський міський Будинок культури 1 Середа, 19 січня 2022 р.

Виконавчий комітет



    Твіт