ГоловнаНовини

Фінал першої Міжнародної Економічної Олімпіади в Україні

 Опубліковано: 5 липня 2023, 08:23

1 липня відбувся довгоочікуваний національний фінал Міжнародної Економічної Олімпіади від чеського Institute of Economic Education (INEV). До цієї ініціативи Україна цьогоріч долучилася вперше завдяки зусиллям команди Bendukidze Free Market Center та підтримці Economic Fundamentals Initiative. 
Економічна олімпіада – це міжнародний конкурс з економіки та фінансів, розрахований на учнів старших класів, метою якого є розвиток економічного мислення школярів, підвищення економічної та фінансової грамотності як запоруки успішного майбутнього української молоді.
Більш ніж 4300 школярів з усіх регіонів України, крім Криму, долучилися до цього інтелектуального змагання на першому, шкільному, етапі. А цієї суботи, 1 липня, 34 фіналісти зібралися разом у приміщенні Київської школи економіки, щоб визначити, хто вирушить до Братислави, аби представляти Україну у міжнародному фіналі, а також отримає можливість безоплатно навчатися в Київській школі економіки.
Оцінювати письмовий та усний іспити допомагало експертне журі, до складу якого увійшли викладачі Київської школи економіки Олена Бєсєдіна, Юлія Кунцевич та Галина Махова, а також Валентин Краснопьоров, засновник ініціативи “Останній капіталіст”, Оксана Кузяків, керівниця Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, та Володимир Федорін, редактор-засновник Forbes Ukraine. 
За результатами оцінювання, до топ-5 найбільш економічно освічених українських школярів увійшли:
1. Марія Ляшко з Заводського ліцею №1 Заводської міської ради Миргородського району Полтавської області
2. Володимир Анпілогов з Ліцею №144 ім.Г.Ващенка м. Києва
3. Матвій Онищенко з Ліцею “Наукова зміна” м. Києва
4. Єва Ярова з Комунального закладу “Вінницький ліцей №7 ім. Олександра Сухомовського”
5. Інна Скорик з Золотоніської гімназії ім. С.Д. Скляренка Золотоніської міської ради Черкаської області
Саме вони вирушать до Братислави, щоб представляти Україну у міжнародному етапі Олімпіади. 
Фінал також включав у себе програму для вчителів економіки, котрі супроводжували учасників змагання. Викладачі мали можливість долучитися до обговорень про теперішнє і майбутнє економічної освіти, її роль у відновленні України за участі заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького, ректора KSE Тимофія Бріка, академічного директора бакалаврських програм в KSE Георгія Шевченка, керівниці Полтавської асоціації бізнесу Ірини Бессарабової, та директорки Bendukidze Free Market Center Наталії Мельник, а також дізнатися про додаткові можливості для свого професійного розвитку і самореалізації учнів від Bendukidze Free Market Center, Анастасії Лиходій з Освіторії та Ярини Фарини з проекту “Молодь та бюджет”. 
“У серці відбудови і розвитку України лежить людський капітал. Саме тому ми в Центрі Бендукідзе інвестуємо в економічну освіту нашої молоді, як запоруку їхнього (і нашого) успішного майбутнього, створюємо додаткові стимули і можливості для вчителів, а також співпрацюємо з людьми та організаціями, які роблять те ж саме. Радісно бачити, що з кожним роком їхня кількість зростає. І те, як горять очі у дітей, які аналізують введення акцизу на солодкі напої, вплив засухи на попит і пропозицію товару, а також моделі фінансування вищої освіти”, - Наталія Мельник.

Міжнародна Економічна Олімпіада

Міжнародна Економічна Олімпіада

Виконавчий комітет



    Твіт