ГоловнаНовини

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 Опубліковано: 15 лютого 2022, 16:02
15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам’ятна дата присвячена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році, які з 25 грудня 1979 брали участь у війні на території цієї країни. Через страшне горнило афганської війни пройшли тисячі українських солдат. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. А ті, хто залишилися живими, пройшли сувору школу випробування долі.
 Важливо зазначити, що після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Окрім Афганістану українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.
Шановні ветерани-інтернаціоналісти! Прийміть найкращі побажання з нагоди 33-ї річниці закінчення бойових дій в Афганістані. Щастя, здоров’я, успіхів у всіх ваших справах, сили, віри і мирного неба! Ми низько схиляємо голови перед Вами, матерями і вдовами воїнів, які героїчно загинули.

день вшанування воїнів-інтренаціоналістів

день вшанування воїнів-інтренаціоналістів

день вшанування воїнів-інтренаціоналістів

Міський голова  Віталій СИДОРЕНКО

Виконавчий комітет



    Твіт