ГоловнаНовини

85 роковини Голодомору в Україні

 Опубліковано: 23 листопада 2018, 14:41

На підвіконні палахтить
Скорботи полум'я священне – 
То свічка пам'яті горить
За всіх безвинно убієнних…
 

У рамках вшанування 85-х роковин Голодомору в Україні та жертв геноциду Українського народу 1932-1933 р.р. в міському Будинку культури №1 відбувся тематичний захід для молоді нашого міста. Мета заходу: поглиблення знань учнів про Голодомор як геноцид української нації, його причини, перебіг і наслідки та усвідомлення масштабів жорстокості, з якою винищували український народ.
Ці жахливі сторінки в історії країни відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу.
У заході взяли участь всі колективи Заводського МБК № 1. Нікого не залишила байдужим хореографічна постановка, яка була кульмінацією театралізації мук і страждань українських сімей, особливо малих, голодних та немічних дітей. Духовий оркестр вніс краплину трагічності в цей захід. Лунали пісні, які сколихнули кожне серце. 
Традиційно в сесійній залі МБК 1 запалили свічки пам'яті на знак скорботи та вшанували хвилиною мовчання померлих у роки Голодомору. На заході ділилася спогадами про історію свого роду та нашого краю Ліда Петрівна Голінченко, яка наголосила на тому, що пам’ять про Голодомор – невід’ємний елемент українського народу, і закликала зберегти мир та суспільну злагоду в соборній незалежній Україні, «…цінуючи навіть скибочку хліба на столі».
Учні та студенти переглянули документальні відео- та фотоматеріали, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу 1932-1933 років. Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох на очах з’являлися сльози. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку.
Історія України має безліч трагічних сторінок непростої історії. Та які б випробування не довелося пережити українському народові, він залишається незламним, адже має віру в кращу долю й щоразу доводить усьому світу своє право на гідне життя.

І.Михлик, художній керівник МБК №1

Виконавчий комітет



    Твіт