ГоловнаНовини

12 районів Полтавщини не мають програми щодо поводження з твердими побутовими відходами

 Опубліковано: 17 квітня 2019, 13:06

Районні програми щодо стратегії поводження з твердими побутовими відходами затверджені у 14 районах Полтавської області. 12 районів Полтавщини відповідні програми не розробили і не затвердили. Серед них: Великобагачанський, Диканський, Зіньківській, Карлівський, Лохвицький, Новосанжарський, Пирятинський, Полтавський, Решетилівський, Чорнухинський, Чутівський і Шишацький.

На цьому наголосив директор Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації Максим Брикульський, розповідаючи на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань екології та раціонального природокористування про стан виконання комплексної програми поводження з твердими побутовими відходами у Полтавській області на 2017-2021 роки.

Поводження з твердими побутовими відходами

“Роздільний збір твердих побутових відходів в Полтавській області впроваджується шляхом встановлення спеціальних контейнерів. Окремо збираються папір, пластик, скло та залишкове сміття. Наразі сміттєпереробне підприємство на Полтавщині відсутнє, тому відсортоване сміття передається на підприємства з приймання вторинної сировини”, – зауважив Максим Брикульський.

Основна проблема впровадження сортування сміття у Полтавській області – це недостатнє фінансування з місцевих бюджетів на закупівлю спеціалізованої комунальної техніки та контейнерів для твердих побутових відходів. Зокрема, минулого року з обласного бюджету профінансували та придбали 11 одиниць спецтехніки на 37 млн 622 тис. грн. Також на 948 тис. грн закупили контейнери.

У 2017 році за рахунок коштів Полтавської області придбали 474 контейнера для комунальних підприємств Чорнухинського району, Шишацької ОТГ, с. Давидівка Пирятинського району, смт Машівка, Миргорода, Зінькова та Лубен.

Засідання постійної комісії обласної ради

Засідання постійної комісії обласної ради

/За інформацією Новини Полтавщини/

Виконавчий комітет



    Твіт