Стандартна версія

 Головна Державна політика

Державна політика

Безбар'єрність для всіх і кожного

 Опубліковано: 15 травня 2024, 16:07

Питання забезпечення безперешкодного доступу всіх груп населення, в тому числі маломобільних, до різних сфер життєдіяльності залишається актуальним на сьогоднішній день.
Однією із пріоритетних складових державної політики є створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині у реалізації своїх прав, отримання послуг на рівні з іншими шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної, громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності на всіх рівнях – від державного до місцевого.
Розпорядженнями Уряду прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року та затверджений план заходів з її реалізації на 2023-2024 роки.
В умовах воєнного стану населення посилено зіштовхується з життєвими ситуаціями, які потребують отримання публічних (адміністративних) послуг, що надаються органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями.
Публічна послуга – це юридично або соціально значуща дія суб’єкта надання публічної (електронної публічної) послуги, у тому числі адміністративна послуга, за заявою (зверненням, запитом) суб’єкта звернення або без такого звернення, у результаті якої набуваються, переходять, припиняються права та/або здійснюються обов’язки суб’єктом звернення, надаються відповідні матеріальні та/або нематеріальні блага суб’єкту звернення.
Для з’ясування та оцінки стану доступності публічних (адміністративних) послуг у сфері соціального захисту населення Національною соціальною сервісною службою України проводиться онлайн-опитування.
Пройти анонімне анкетування може кожен бажаючий за посиланням: nssu.gov.ua/socialni-poslugi/dostupnist-publichnykh-posluh.



    Твіт