Головна Оголошення

Про оприлюднення проєкту державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку проєкту «Стратегія розвитку Заводської міської територіальної громади на 2023 - 2027 роки»

 Опубліковано: 25 серпня 2023, 15:06

1) Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту:

Вид документу державного планування – Стратегії розвитку Заводської міської територіальної громади на 2023 - 2027 роки (далі – Стратегія) та є документом державного планування місцевого рівня.

Головними цілями Стратегії є: створення умов для економічного зростання та вдосконалення механізмів управління розвитком територіальної громади на засадах ефективності, відкритості та прозорості, посилення інвестиційної та інноваційної активності, забезпечення належного функціонування інженерно-транспортної та комунальної інфраструктури, проведення цілеспрямованої містобудівної політики, дотримання високих екологічних стандартів та, в результаті цього, підвищення конкурентоспроможності, доступності широкого спектра соціальних послуг, забезпечення гідних умов життя та загального підвищення добробуту населення, забезпечення екологічної безпеки на території громади. Суть Стратегії полягає в обов’язковій узгодженості економічного, екологічного та людського розвитку за умов, коли якість та безпека життя людей від покоління до покоління не зменшується, не погіршується стан довкілля та забезпечується соціально-економічний прогрес.

Стратегія розвитку Заводської міської територіальної громади на 2023 - 2027 роки узгоджується зі Стратегією розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки, оскільки є її складовою.

2) орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування

Заводська міська рада (Полтавська обл., Миргородський р-н, м. Заводське, вул. Полтавська, 4/16).

3) передбачувану процедуру громадського обговорення, у тому числі:

а) дату початку та строки здійснення процедури

Строк громадського обговорення - 30 днів з дня оприлюднення повідомлення. Громадське обговорення починається з 25 серпня 2023 року і триває до 24 вересня 2023 року.

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо)

Відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку. Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються.

в) дату, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення)

Не проводяться.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі, пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування

Відділ економічного розвитку та інвестицій Виконавчого комітету Заводської міської ради. Ознайомитись з проєктом Стратегії розвитку Заводської міської територіальної громади на 2023 - 2027 роки можна в приміщенні Заводської міської ради за адресою: Полтавська обл., Миргородський р-н, м. Заводське, вул. Полтавська, 4/16, тел. (05356) 3-56-92 та на офіційному вебсайті Заводської міської ради за посиланям zv.gov.ua/content/zmr.html

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштову та електронну адреси та строки подання зауважень і пропозицій

Відділ економічного розвитку та інвестицій Виконавчого комітету Заводської міської ради. Адреса для подання зауважень та пропозицій у письмовій формі: Полтавська обл., Миргородський р-н, м. Заводське, вул. Полтавська, 4/16, інформація за тел. (05356) 3-56-92.

Електронна адреса: zv.gov.ua/content/zmr.html

Зауваження і пропозиції приймаються у термін з 21.08.2023 по 20.09.2023.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування

Адмінприміщення Заводської міської ради за адресою: м. Заводське, вул. Полтавська, 4/16.

4) необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проєкту документа державного планування.

Проведення транскордонних консультацій не потребує.

З переліком документів можна ознайомитись за посиланнями:zv.gov.ua/content/stratehichnyy-rozvytok.html



    Твіт