Головна Оголошення

Прискорення процесу подолання епідемії ВІЛ

 Опубліковано: 13 лютого 2019, 11:22

КНП «Лохвицький ЦПМСД» Лохвицької р.р. повідомляє, що Полтавським обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я» розпочато проект «Впровадження гібридної моделі тестування на ВІЛ у Полтавській області» в рамках проекту «Інноваційні підходи до виявлення пацієнтів з ВІЛ та залучення їх до лікування» на виконання складової частини проекту «Прискорення заходів з подолання ВІЛ-інфекції в Україні» (HealthLink).
HealthLink реалізується БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» та МБФ «Альянс Громадського здоров’я» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проект HealthLink спрямовано на прискорення процесу подолання епідемії ВІЛ в Україні. Участь у ньому дає можливість швидко і безпечно пройти тест на ВІЛ і своєчасно розпочати лікування.
У січні 2019 року Фондом розпочато роботу у Диканському, Глобинському, Гребінківському, Лохвицькому та Карлівському районах у тісній співпраці з Департаментом охорони здоров’я Полтавської ОДА, Полтавським обласним центром профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом, Центрами первинної медико-санітарної допомоги та кабінетами « Довіри» у визначених районах.
Програмна діяльність в рамках цього проекту передбачає створення оперативної системи ефективного виявлення ВІЛ-інфекції серед населення, сприяння своєчасному й безперешкодному доступу до медичних послуг для ВІЛ-позитивних осіб, подальшого супроводу та активної підтримки їх у процесі призначення та отримання лікування. Передбачається більш активне залучення працівників ЗОЗ до виявлення ВІЛ, зокрема шляхом активного пошуку пацієнтів серед населення та інформування населення про переваги раннього виявлення та раннього початку лікування ВІЛ-інфекції.
Для сімейних лікарів та медичного персоналу районних лікарень проведено тренінги з питань консультування та тестування на ВІЛ, зниження стигми й дискримінації людей, які живуть з ВІЛ-інфекцією/представників груп найвищого ризику. Для учасників тренінгу проведено практичні заняття з проведення тестування швидкими тестами.
В рамках робочих зустрічей з ключовим персоналом проекту на місцях обговорено основні організаційні моменти реалізації проекту, погоджено та підписано Алгоритм переадресації клієнтів ГО до ЗОЗ та взяття їх під медичний нагляд для вчасного призначення АРТ. Також ЦПМСД отримали швидкі тести на ВІЛ та інші необхідні матеріали.
Розпочато роботу по обстеженню в Лохвицькій АЗПСМ, Заводській АЗПСМ №1, Заводській АЗПСМ №2 та Токарівській АЗПСМ.



    Твіт