Головна Оголошення

Організація БФ "Право на захист" надає широкий спектр допомоги

 Опубліковано: 5 вересня 2023, 15:53

Наша організація, окрім широкого спектру матеріальних та нематеріальних видів допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали від військових дій, є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН). Розмір допомоги складає 2220 грн на одну особу на місяць та виплачується за три місяці. Інформація про програму: Грошова допомога надається таким людям, які ще не отримували міжнародну грошову допомогу у сумі 2220 грн/особа/місяць, мають дохід, менший за 5400 грн на члена родини та належать до однієї з наступних категорій населення:- переселенці, які перемістилися після 24.02.22; - особи, що не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій (наприклад, повністю або частково зруйноване житло / майно, завдання суттєвої шкоди здоров’ю, смерть близьких); - люди, що через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема, із-за кордону).

А також мають хоча б один із наступних критеріїв вразливості (для трьох вищезазначених категорій): - Родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше); - Родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років;- Родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб; - Прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Важливо: *Переселенці та постраждалі внаслідок підриву Каховської ГЕС можуть подати заявку на грошову допомогу повторно, навіть якщо вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій, але не раніше, ніж 3 місяці тому на момент подання заявки. *за умови знаходження таких осіб на постраждалій від затоплення території Херсонської та Миколаївської областей на момент катастрофи.

Вищезазначені особи у Полтавській області можуть подати заявку на грошову допомогу за адресами: м. Полтава, вул. Козака, 14. Понеділок – Середа 09:00 – 16:00 (діє жива черга); м. Кременчук, вул. Івана Мазепи, 58. Понеділок – Середа 09:00 – 16:00 (діє жива черга). Актуальну інформацію та графік виїздів мобільних груп для реєстрації по області можна відстежувати у телеграм-каналі - https://t.me/unhcr_help_poltava або на нашому сайті - https://r2p.org.ua/rozshyreno-kryteriyi-lyudej-shho-mozhut-otrymaty-dopomogu-vid-uvkb-oon/. Контактна особа у Полтавській області - керівник офісу грошової допомоги у Полтавській області - Ілона Фефілова, i.fefilova@r2p.org.ua.



    Твіт