Головна Оголошення

НІ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЛЮ В СІМ’Ї

 Опубліковано: 14 листопада 2023, 13:29

У сучасному світі ґендерна рівність є важливим елементом суспільного прогресу і ключовою складовою євроінтеграційного процесу України. Забезпечення рівних можливостей та прав для всіх, незалежно від статі, визначає кращий шлях до створення справедливого та гармонійного суспільства. Домашнє насильство — це не лише побої чи зґвалтування. Це й образи та приниження, заборона працювати чи контроль сімейного бюджету. Виділяють 4 типи насильства: фізичне Це умисне нанесення травм. Коли б’ють, штовхають, фізично обмежують свободу пересування чи створюють інші загрозливі для життя та здоров’я ситуації. психологічне Коли особа чи група осіб своєю поведінкою та словами спричиняють емоційну невпевненість і нездатність захистити себе. Погрози, переслідування, залякування, цькування чи шантаж — це психологічна шкода. сексуальне Зґвалтування, примушення до небажаного сексуального контакту, доторки до тіла без вашої згоди тощо. економічне Коли умисно позбавляють доступу до коштів, житла, їжі, забороняють працювати, пошкоджують майно чи примушують до жебрацтва. Будь-який із цих видів насильства є неприпустимим, і з ним необхідно боротися. Якщо ви потребуєте консультації або роз’яснення з питань домашнього насильства слід звернутися за такими номерами телефонів:

102 – Національна поліція України;

0 800 213 103 – контакт-центр системи надання безоплатної правової допомоги;

0 800 500 335 або 116 123 – Національна «гаряча лінія» з питань протидії насильству та захисту прав дитини;

0 800 500 005, або з мобільного 116-123 (цілодобово) – Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства, торгівлею людьми та гендерної дискримінації;

1547 – Державний кол-центр з питань запобігання домашньому насильству;

0 535 635 548 – Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, насильства, зокрема сексуального, пов’язаного із збройним конфліктом, яка функціонує на території Заводської міської територіальної громади.

ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДРІБНИЦЬ – НЕ МОВЧИ!



    Твіт