Головна Оголошення

Нагадування про заборону спалювання сухої трави та листя

 Опубліковано: 27 березня 2024, 11:49

Самовільне спалювання сухої трави та листя шкодить здоров’ю та навколишньому середовищу, а також є порушенням законодавства, що тягне за собою накладання штрафу. Крім цього, підпали можуть розглядатися як диверсії з настанням відповідних наслідків для порушників закону.

У Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОВА нагадують, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачено накладання штрафу від 3 060 до 21 420 грн, а ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природного-заповідного фонду, передбачають штраф від 6 120 до 30 600 грн.

Якщо дії призвели до виникнення лісової пожежі або поширення її на значні площі, передбачено штраф від 4 590 грн до 30 600 грн. Окрім цього, відповідно до статті 113 Кримінального кодексу України підпали можуть розглядатися як диверсії. В умовах воєнного стану вчинення таких дій може потягнути за собою позбавлення волі на 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

спалювання сухої трави та листя



    Твіт