Головна Оголошення

Міграційна служба у Полтавській області надає рекомендації

 Опубліковано: 23 червня 2023, 09:04

Доволі часто виникають питання про фотографування дітей на закордонний паспорт.
Після досягнення 12-ти років дитину фотографують у підрозділі під час оформлення документів (безкоштовно).
До 12 років можливі два варіанти:
- безкоштовно сфотографувати дитину у підрозділі — звичайно, якщо вона зможе спокійно дивитися в камеру і не боїться фотоспалаху (працівники роблять кілька спроб, серед яких можна обрати найкращий знімок);
- подати для сканування одну кольорову матову фотокартку 10×15 см — це стосується, зокрема, немовлят. Фото має бути якісним і відповідати чинним стандартам, тому радимо замовити його у професійному ательє.
До 16 років документи на закордонний паспорт дитини подає один з батьків, при чому після 14 років — виключно на підставі ID-картки, а не свідоцтва про народження. У кожному разі присутність дитини разом з батьками (одним із них) є обов'язковою!
Нагадуємо, відстежувати готовність паспорта можна через онлайн-сервіс Державної міграційної служби України "Перевірка стану оформлення документів" dmsu.gov.ua/services/docstate.html
Виникли питання - в Управлінні міграційної служби Полтавщини працює телефон «гарячої лінії» (0532)608969 та офіційна сторінка Міграційної служби Полтавської області у соціальній мережі Фейсбук facebook.com/udmspl/, за якими можна отримати актуальні консультації.
УДМС у Полтавській області



    Твіт