ГоловнаНовини

Захист Вітчизни – гордість України!

 Опубліковано: 16 жовтня 2018, 14:25

Із 8 по 12 жовтня 2018 року в опорному закладі «Заводська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» проходили заходи з нагоди відзначення Дня захисника України, метою яких є виховання української молоді в дусі військових традицій Українського народу, формування патріотичної свідомості, розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту держави і служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях.
Протягом тижня класні керівники провели виховні години «В єдності наша сила», «Україна у моєму серці», «Ми нащадки козацького роду».
Шкільна бібліотека запросила своїх користувачів відвідати засідання літературної вітальні «Героїв країна – моя Україна!» та переглянути книжкову виставку «Україна на крутих зламах історії».
Спортивне свято «Естафета мужності», присвячене Дню захисника України, об’єднало учнів школи на міському стадіоні. Були проведені командні ігри-змагання для хлопців. Учасники мірялися силою, змагалися у влучності, спритності й кмітливості, відгадували прислів'я та приказки про козаків. Хлопці довели, що вони є гідними нащадками козаків.
Старшокласники, учні 10-11 класів, демонстрували свою фізичну підготовку під час військово-тренувальної години «Військовий вишків», яка складалася із таких видів змагань, як підтягування на перекладині, метання, віджимання, перетягування канату. Разом із учителем Шкрябуном І.М. показали навички стройової підготовки, яких набули під час уроків Захисту Вітчизни.
Під керівництвом практичного психолога Лисечка В.П. учні школи, долучившись до спільноти «Розвиток медіапсихології та медіаосвіти в Україні», стали учасниками акції «Вітання захиснику України», під час якої провели флешмоб (facebook.com/volodya.lysechko/videos/1951063054980908/) та записали відеоролік «Вітання учнів 5-7 класів ОЗ «Заводська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» воїнам, які захищають нашу Вітчизну на передовій» (facebook.com/volodya.lysechko/videos/1951069464980267/).
12 жовтня в школі відбулося традиційне свято прийому другокласників до шкільної організації «Козачата» під назвою «Ми роду козацького діти, живуть в нас дідів заповіти». Перекличка та представлення куренів, козацькі пісні, різноманітні конкурси на уважність та спритність, проведені педагогом-організатором Чабак Н.О. та вчителем музики Ковшик Є.Б., продемонстрували міць та силу юних козачат.
Проведення таких заходів дає змогу краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.
Сьогодні ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі.
Ми дякуємо захисникам України, які зараз перебувають у зоні АТО, за мирне небо! Нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей!
Рада творчих справ ОЗ «Заводська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1»

Виконавчий комітет



    Твіт