ГоловнаНовини

З Днем Народження моє Заводське

 Опубліковано: 22 вересня 2021, 16:44

19 вересня Заводське відзначило 93 річницю свого Дня Народження. Це велике свято для всіх жителів. День міста – завжди приємна і радісна подія, яка окреслює нові етапи розвитку і подальші завдання, відкриває нові горизонти та перегортає чергову сторінку історії.

Заходи з нагоди відзначення дня міста розпочалися зі спортивних змагань:

  • з футболу серед дитячих команд 2010 р.н. (Заводське-Ромни);
  • змагання з футболу серед дитячих команд м. Заводське (ЗОШ №2), с. Піски (ЗОШ);
  • з баскетболу команд ОЗ ЗОШ №1, ЛМТК ПДАА, м. Заводське;
  • з волейболу команд ЛМТК ПДАА, м. Заводське, с. Піски.

В цей час для поціновувачів духової музики Народний аматорський духовий оркестр Заводського МБК №2 дарував чарівну музику в центрі міста.

За участю учнів Заводської ДМШ та викладача Шульги В.О. був проведений пленер «Рідне місто очима дітей». Натуральна природна обстановка поза приміщенням, в якій працювали маленькі живописці на свіжому повітрі ще більше надихала їх. Після пленера роботами учнів могли насолодитися всі присутні на святі.

На алеї біля стадіону була розміщена виставка-продаж робіт декоративно-прикладного мистецтва талановитих жителів міста «Мистецький квартал», на виставці було представлено роботи більше 30 майстринь, всі учасники були нагороджені подяками від відділу культури і туризму за безпосередню активну участь у виставці та солодкими подарунками.

Декоративно-ужиткове мистецтво є невід’ємною частиною художньої культури, воно єднає минуле із сьогоденням, зберігаючи національні художні традиції. Багато діток відвідали майстер-класи з декоративно – ужиткового мистецтва, де спробували себе в різних техніках виготовлення.

І куди ж без традиційного дитячого конкурсу малюнку на асфальті «Кольорами щастя малюю рідне місто», хлопчики й дівчатка взяли активну участь у конкурсі і подарували рідному місту свої малюнки, а переможцями стали:

  • вікова категорія 3-6 років І м. – Литовченко Анастасія; ІІ м. – Долинна Софія; ІІІ м. – Твердоступ Софія.
  • вікова категорія 7-9 років І м. – Сугак Альбіна; ІІ м. – Каплун Марія; ІІІ м. – Яценко Михайло та Довгопол Тіна.
  • вікова категорія 7-12 років І м. Довгопол Аліса; ІІ м. – Кухарчук Каріна.

По закінченню конкурсу всі учасники отримали солодощі, а переможці були нагороджені пам’ятними подарунками. В цей час на алеї біля стадіону працювала жива МУЗ-платформа від Народного самодіяльного духового оркестру Заводського МБК №1.

 Вже традицією стало проведення сімейної спортивної естафети «Сімейні перегони». В естафеті взяли участь родина Самбур, родина Скрипніченко, а переможцями стала родина Барко. Всі учасники були нагородженні цінними подарунками – побутовою технікою.

По закінченню естафети всі спостерігали за запальним танцювальним флешмобом «Фітнес -ШТОРМ», який плавно переформатувався у шоу мильних бульбашок «Щасливий день».

Для маленьких поціновувачів солоденького був проведений кулінарний майстер-клас для дітей від фіналіста 9-го сезону «Мастер - ШЕФ» Руслана Шиліна. Дітки виготовляли торт у вигляді прапора нашого міста. По закінченню кожен учасник мав можливість скуштувати кусочок свого творіння.

Своєю кількістю учасників здивував показовий виступ спортивного клубу «Школа чемпіонів» з тхеквондо, у виступі взяло участь більше 50 дітей.

З теплими словами до кожного з присутніх звернувся міський голова Сидоренко Віталій Володимирович. Гучними оплесками зустрічали глядачі аматорів нашого міста.

Родзинкою після урочистої концертної програми став виступ групи «Діти Фрістайла». На початку виступу розпочався дощ, але це не засмутило ні артистів,ні глядачів. Він не став на заваді, артисти подарували заводчанам шквал емоцій і позитивний настрій. В програмі були лише самі відомі пісні гурту, які глядачі із великим задоволенням підспівували.

Підчас концерту всі присутні могли насолодитися святковим феєрверком. Адже він є запорукою гарного настрою і феєричних емоцій! Завдяки всім заходам і всім учасникам свята, день міста залишився в пам’яті кожного незабутнім і яскравим.

Велика подяка усім спонсорам, які долучилися до організації та проведення масових заходів: відділ культури і туризму Заводської міської ради, ТОВ «Райз СХІД», ТОВ «Елеватор АГРО», ТОВ «Лохвицький комбікормовий завод», ТДВ «Червонозаводський хлібозавод», приватні підприємці Антоненко П.О., Грабова С.М., Барабаш О.А., Буряк О.М., Старик В.І.

Тетяна Яценко,
спеціаліст відділу культури і туризму

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

День міста Заводське

Виконавчий комітет



    Твіт