ГоловнаНовини

Я люблю Україну

 Опубліковано: 23 січня 2020, 11:42

В Україні, 22 січня 2020 року, відзначають День Соборності - це 101-у річницю від Дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Соборність землі України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканість її кордонів.
Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.
Соборна Україна нині незалежна,
Як квітка синьо-жовта розцвіла.
І не згубилася людська любов безмежна
До України - неньки і її буття,
Що упродовж віків нам мрію дарувала
Й наснагу іти до вільного життя.
Україно, соборна державо,
Сонценосна колиско моя!
З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в Заводському міському будинку культури №1 відбулася арт-акція «Я люблю Україну» вихованцями Творчої майстерні «Барвисті кольори» (кер.Т.Яценко) та Театральної студії «Калейдоскоп мрій» (кер.І.Михлик). Учасники акції розмалювали ілюстрацію з антистрес-розмальовкою "Мальовнича Україна" - це велика заквітчана карта України. Вона складалася з 9 частин, які з’єднали в одну інсталяцію, наче «живу картину» єднання, як символ злуки східних і західних земель України та знак вшанування подій Української революції. Готове панно розміщено у фойє Будинку культури № 1 для загального огляду. Воно доповнене поробками маленьких жителів нашого міста, які символізують квітучу, мирну країну та те, що ми голосуємо за МИР!
Приємно, що історія України, нашого народу не забувається і передається молодому поколінню. Тому, крім творчих здібностей, під час заняття діти перевірили свої знання в патріотичній вікторині «Символи моєї землі» та разом долучилися до молодіжної акції «Живий ланцюг соборності». Гаслом заходу стали слова: «Ми, діти України, за руки візьмемось. З’єднавшись назавжди, один одному всміхнемось».
Всі присутні вихованці впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні. Діти, передаючи свічку побажань, висловлювали свої думки щодо здійснення мрії українського народу про незалежну, соборну національну державу, про майбутнє об'єднаної України, яку розбудовувати їм - молодому поколінню патріотів своєї держави.

День Соборності

День Соборності

День Соборності

День Соборності

День Соборності

Виконавчий комітет



    Твіт