ГоловнаНовини

Відбувся масовий захід присвячений Дню Соборності України

 Опубліковано: 22 січня 2019, 15:57

День Соборності України — це особливе свято, покликане нагадати нам: в якому б куточку України ми не мешкали, якою б мовою не спілкувалися, яких релігійних або політичних переконань не дотримувалися, наші серця об’єднані любов`ю до України!
22 січня в Заводській міській бібліотеці № 1 відбувся масовий захід присвячений Дню Соборності України для учнів 8 – 10 класів Заводських ЗОШ № 1 і № 2.
На святі була присутня Юлія Ященко , фахівець з соціальної роботи Лохвицького центру соціальних служб для дітей сім’ї та молоді, яка привітала присутніх з цим святом.
Віршованими рядками розпочали свято Західна Україна (Кузуб Іванна 10 кл.) та Східна Україна(Джунь Анна 10 кл).
Обніміться ж сестри, мої,
Молю вас, благаю!
І не дайте Чорній Силі
Вас роз’єднати!
З такими слова звернувся до українок Бойко Євген, учень 10 кл.
Ведучі історичної години, бібліотекарі Лисенко Н. та Матяш А. розповіли присутнім, який шлях пройшла Україна до своєї соборності, проголошення возз'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року, а ще в далекому 1918 року, 22 січня, у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.
Сьогодні і діти, і дорослі стурбовані складною ситуацію в нашій країні і сподіваються, що любов, віра та надія додадуть всім сил, наснаги, впевненості у боротьбі за щастя нашої суверенної держави.
На завершення заходу діти створили символічний прапор України, який символізує єдність України і цим висловили що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Матяш А., бібліотекар дитячого абонементу

Виконавчий комітет



    Твіт