ГоловнаНовини

Суддя Лохвицького райсуду звернулася до Вищої ради правосуддя щодо ймовірного тиску на неї представниками ОВА

 Опубліковано: 17 березня 2024, 16:19

Про це стало відомо із реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність.

Як зазначила у повідомленні Людмила Цімбота, 31 січня 2024-го їй на особистий номер телефону набрала людина, яка представилася працівником ДСА у Полтавській області. У розмові суддю запитали, чи можуть із нею поговорити представник ОВА — заступник голови щодо якогось "державного питання".

suspilne.media

5 лютого судді подзвонила невідома людина, яка представилася співробітником Полтавської обласної військової адміністрації. Вона запитала, чи може вона потрапити на прийом до неї. Остання була зайнята в цей момент, тому запропонувала зателефонувати пізніше. Як йдеться у повідомленні судді, на той час в неї не було підозр щодо того, що на неї намагаються вплинути.

29 лютого 2024-го до судді Лохвицького райсуду знову зателефонувала невідома людина, яка представилася співробітником Полтавської ОВА. Вона запитала, чи Людмила Цімбота може прийняти у цей день представника ОВА. Суддя зазначила, що це можливе лише після закінчення запланованого засідання.

"29 лютого до мого службового кабінету зайшла особа жіночої статі, яка представилася і повідомила, що є службовою особою обласної військової адміністрації. Вона стала говорити та переконувати, що всі органи та посадові особи, в тому числі і місцевого самоврядування, повинні дотримуватися вимог про мобілізацію, тому за дорученням певних осіб вона просить прийняти законне рішення у справі", — зазначила Людмила Цімбота.

Жінка, яка представилася співробітницею військової адміністрації, поклала на стіл судді папірець з інформацією про справу, яка є в провадженні Людмили Цімботи. Суддя попросила жінку залишити її службовий кабінет.

У повідомленні про втручання в діяльність судді Людмила Цімбота зазначали, що вважає такі дії обставинами, які можуть містити ознаки втручання в її діяльність.

Що відомо про повідомлення до ВРП
Закон визначив обов’язок судді звернутися з повідомленням про втручання в його діяльність щодо здійснення правосуддя до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора упродовж 5 днів, як йому стало відомо про втручання.

Що відомо про Людмилу Цімботу
Людмила Цімбота родом із міста Ромни Сумської області. 2009-го жінка закінчила Національну юридичну академію. Вона є головою Лохвицького райсуду із 2020-го. До цього 45-річна жінка працювала, зокрема, помічником судді у Ромнах.

Повідомлення голови Лохвицького районного суду Полтавської області (№1/56/2024 від 05.03.2024)

Катерина Зозуля
Редакторка Суспільне Полтава

Виконавчий комітет



    Твіт