ГоловнаНовини

Рекомендації щодо використання штучних квітів на кладовищах міста Заводське

 Опубліковано: 2 квітня 2020, 08:23

Вже багато років в Україні точиться дискусія, які квіти нести на цвинтар в поминальні дні: живі чи штучні, виготовлені з пластику.
Під дією кліматичних факторів, в процесі розкладу, пластик виділяє отруту в атмосферу. Старі пластикові квіти викидають на сміттєзвалище, де вони пролежують тривалий час. Спалення таких квітів забруднює повітря токсинами. Це пряма загроза здоров’ю, особливо такі викиди сприяють виникненню онкологічних захворювань. Закопувати їх теж немає сенсу, бо вони не гниють. До того ж, пластикові вироби шкодять екології ще з етапу виготовлення сировини для них, для якої використовують нафтопродукти. Альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, живі квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки (лампадки).
Насамперед найбільш доречним для померлих є молитва, а також живі квіти – символ вічного життя.
Пластикові вінки і квіти не мають нічого спільного з виявом християнської віри, це традиція, що поширилася у радянські часи і в Європі нічого подібного немає.
Тому відповідно до рішення 54 сесії Заводської міської ради рекомендуємо не використовувати штучні квіти, вінки, корзини та інші ритуальні товари, виготовлені із пластику на цвинтарях м.Заводське.

Про рекомендації щодо використання штучних квітів, вінків, корзин та інших ритуальних товарів, виготовлених із пластику, на цвинтарях Заводської міської ради.

Керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Вирішили: Рекомендувати мешканцям міста не приносити і не залишати штучні квіти, вінки, корзини та інші ритуальні товари, виготовлені із пластику, на цвинтарях Заводської міської ради.

штучні квіти

Виконавчий комітет



    Твіт