ГоловнаНовини

Піша хода Руслана Теліпського

 Опубліковано: 11 вересня 2018, 17:06

Піша хода «Тарасів дороговказ – 2» – це подвижницька ініціатива волинського мандрівника, шевченкознавця та волонтера Руслана Теліпського котрий 24 серпня 2018 року вже вдруге вирушив пішою ходою до Канева. Його маршрут у понад 750 кілометрів розпочався від пам’ятника Т.Г.Шевченку у місті Слов’янськ (Донецької обл.) далі через Кремінне, Сватове, Куп’янськ, Шевченкове, Чугуїв, Харків, Богодухів, Охтирку, Гадяч, Заводське, Лохвицю, Варву, Драбів, Канів. У понеділок, 10 вересня Руслан дійшов до міста Заводське, де відпочив набрався сил та 11 вересня вирушив далі на Лохвицю, попередньо зустрівшись із міським головою Сидоренком В.В.
Головна ідея проекту – це патріотичне виховання молоді, популяризація духовних цінностей народу, пошана до сучасних Героїв та заохочення кожного українця бодай раз в житті відвідати могилу на Чернечій Горі одного з найбільших Світочів нашої нації.
Перший подібний проект Руслан реалізував у 2008 році тривалістю у 34 дні за які було подолано понад 1 000 кілометрів. Також він є автором мистецького проекту «Монументальна Шевченкіана», що представляє єдину у світі персональну фотоекспозицію більш як 1 300 пам’ятників Кобзарю, які були ним особисто відвідані та сфотографовані на 5-ти континентах у 30 країнах.

Виконавчий комітет



    Твіт