ГоловнаНовини

Незабутня екскурсія до міста Суми

 Опубліковано: 11 вересня 2019, 09:46

День 6 вересня для найактивніших читачів Заводської міської бібліотеки №1 був неймовірно шалений, цікавий, пізнавальний і провели його у місті Суми. Спочатку вшанували пам’ять загиблих воїнів під час бойових дій з російською агресією на Сході України. Потім відвідали експозицію в Сумському обласному краєзнавчому музеї про життя краю на початку 20 століття. Та головна ціль нашої поїздки була костюмована екскурсія «Ми розкажемо вам про Суми», яку проводила група учнів – членів гуртка «Юний краєзнавець» КЗСОР СОГІ для талановитих та творчо обдарованих дітей, керівником проекту є Ганна Шевченко (Анна Коршунова).
Екскурсія розпочалася із історичного центру міста і проходила по 16 маршрутах: Дзвіниця Свято-Воскресенського собору – Свято-Воскресенський собор – пам’ятний знак «Сумка» – перехрестя вул. Воскресенської і пров. 9 Травня (Пошта) – контактна скульптура «Малюки-ласуни» і вул. Воскресенська – пам’ятник гусару – вул. Соборна і Спасо-Преображенський собор – пам’ятник Студентській революції – сквер ім. Т.Г.Шевченка – скульптурна група «Партизанський рейд» – Покровська церква (каплиця) – пам’ятник Цукру – пам’ятник І.Г.Харитоненку – Альтанка, будівля Сумського Краєзнавчого музею – Веселий Сумчанин – пам’ятник І.Кожедубу – пам’ятник А.П.Чехову.
Ми рухалися по маршруту і на кожному об’єкті учасники для нас розігрували міні-театралізоване дійство, нас зустрічали Слобожаночка, розбійниця Маруся, гусар, лотошниця, фотограф, франт і краля… Продумані до дрібничок костюми, тексти, діалоги – все це загострювали увагу на певному історичному періоді і тримало зацікавленість до закінчення екскурсії.
День видався дуже насиченим на події і ми повернулися втомлені, з новими знаннями та задоволені.

Суми

Суми

Суми

Суми

Виконавчий комітет



    Твіт