ГоловнаНовини

Натхненно та на високому рівні пройшов звітний концерт МБК №1

 Опубліковано: 11 листопада 2019, 15:27

день працівників культури

Чи знайоме вам відчуття, коли думки поринають далеко-далеко, а серце лине до вічного? До музики, пісень, гумору і танців, які ваблять різнобарвними емоціями та чарують дивовижним дотиком до високого… Що може бути чарівнішим, ніж творчість,яка захоплює тебе і несе до країни мрій?
Саме в такій атмосфері і пройшов 2 листопада звітний концерт Заводського міського будинку культури №1 (директор Ю. Краснолуцька), який гостинно зібрав суботнього вечора шанувальників творчості аматорів сцени, однодумців, людей, які дбають про найдорожче та найтендітніше, що є в нашому суспільстві – про духовність, про мистецьку спадщину, про розвиток культури. Сьогодні ми не тільки продовжуємо історію своєї культури, а й розвиваємо її, впроваджуючи різні молодіжні течії.
Недарма, що саме напередодні професійного свята, дня працівника культури і народної творчості, в концертній залі були представлені найкращі номера наших вихованців, які показали високий рівень підготовки колективів, співаків, танцюристів, а також кропітку працю керівників.

У працівників культури нині свято,
Хороша дата на календарі.
Вони працюють творчо і завзято,
Летять у світлих мріях до зорі.

І бережуть всі надбання народу,
Духовні цінності, що створені в віках.
І самобутність нашу, і природу,
Закладену у слові і в піснях…

І найсвітлішу в світі рідну мову,
Й писемність із глибин віків,
Людську духовність, мудрість світанкову,
І діячів культури всіх часів…

Сольні виступи, дуети, тріо, ансамблі, хорові колективи вражали своїм колоритом, широтою жанрів та образів, чарували різнобарвністю музичної палітри.
Початок концерту заворожив своєю загадковістю, неповторністю і таємничістю, бо на сцені була «ЇЇ величність – КУЛЬТУРА» в найкращих її проявах, яка оживала у всіх жанрах творчості, даруючи незабутній епізод.
Цікавий сценарій та гумористичні сценки від акторської групи «Усі СВОЇ» (керівник Ю.Краснолуцька) розповіли глядачам про найцікавіші моменти творчого культурного життя і подарували заряд гарного настрою кожному присутньому в залі. Доречі, учасники акторської групи - це колишні «весельчата», які з’їхалися з усіх куточків України, щоб виступити на нашому концерті, чим дуже порадували свого керівника. У концертній програмі були представлені інструментальні композиції від Лізи Руденко та Народного духового оркестру МБК №1 (керівник О.Шеффер). Ліричну нотку, яка бере за душу, внесла наша ведуча Таня Яценко, яка не залишила нікого байдужим поетичною розповіддю про нелегку долю вишиванки.
Присутні в залі теплими посмішками та оплесками зустрічали всіх виконавців, а після концерту поділилися своїми приємними враженнями від почутого. Народний аматорський хор української пісні «Явір» (керівник Л. Лобецька, концертмейстер Ю.Кибкало) вразив своєю потужністю і любов’ю до українських пісень, які вони з задоволенням виконали.
Гості насолоджувалися цікавою програмою, до якої увійшли яскраві художні номери, різноманітні хореографічні постановки та сольні виступи наших маленьких, талановитих жителів міста. Народний самодіяльний колектив «Пролісок» (керівник В. Журавель) представив дві групи вихованців: малюки з запальним таночком «Господарочка» і старші дітки з «Закарпатським танцем». Театральна студія «Калейдоскоп мрій» (керівник І.Михлик) поринули в казковий світ театру з постановкою «Мама їде на Багами». Як завжди доповнили концертну програму неймовірними хореографічними замальовками Народного ансамблю танцю «Веселка» (керівник Ю.Краснолуцька), які зірвали шквал овацій. Всі юні обдарування довели, що наше місто багате на таланти. Надзвичайно приємно, що рідні і близькі заохочують та виховують у своїх дітей любов до прекрасного. Адже вони – це квіти нашого життя і найголовніший скарб суспільства.
Неабияк вразили всіх вокальні номери від студії естрадного вокалу «Голден Войс» (керівник І. Пронь), які створюють унікальне неповторне мистецтво. Завдяки їхньому таланту та творчому натхненню, оточуючі отримують естетичне задоволення.
Впродовж близько 4 годин одні гарні виступи змінювали інші, приносячи присутнім море позитивних емоцій. Чого вартий виступ Народного аматорського фольклорного колективу «Веселий вулик» (керівник Н.Онасенко), який радував глядачів веселими, жартівливими піснями, байдужого в залі точно не було. Концерт аматорських колективів подарував присутнім в залі зустріч з талановитими артистами та вокалістами, такі як Самофал В., Лиходій Ю., Вергеєва В., Царицина І., Каплун Д., Синящик Х, Півторака І., Фенько А., Пархомчук О. Виступ сім’ї Власенків, які виконали авторську пісню, заворожив весь зал, а музична замальовка у виконанні працівників будинку культури з донечками дарує впевненість у тому, що культура нашого міста процвітає, а духовність і мистецтво єднають представників різних поколінь.
Кульмінацією концерту був масштабний флеш-моб працівників культури та Народного ансамблю танцю «Веселка» , де молодість і досвід перекликалися в танці і створили гарне шоу. Після виконання заключного виступу всі працівники залишилися на сцені та з неймовірною вдячністю приймали теплі слова вітання від гостей. А на свято були запрошені начальник відділу культури і туризму Лохвицької районної державної адміністрації Марченко Сергій Миколайович, художній керівник районного будинку культури – Кулик Валентина Миколаївна, які поділилися приємними моментами від побаченого, та привітали усіх присутніх зі святом.
Привітав всіх присутніх і всіх дотичних до культури і міський голова нашого міста Сидоренко Віталій Володимирович, який розповів про розвиток культури і побажав натхнення і творчих здобутків людям, які за покликом душі множать культурні цінності.
Не можна не згадати добрим словом і виставку робіт наших талановитих дітей які відвідують творчу майтерню «Барвисті кольори» (керівник Т.Яценко), яка розмістилася в фойє будинку культури.
Свято пройшло на високому рівні, а будинок культури залишається невичерпним джерелом творчості, таланту та натхнення. Слід відмітити неабияку щедрість глядачів: оплески лунали щиро і дзвінко, що неможливо було не помітити. А глядачі, які супроводжували кожен виступ бурхливими оваціями дякували аматорам сцени стоячи.
Учасники колективів художньої самодіяльності, які взяли участь у концертній програмі, вселяли надію на яскраве майбутнє культурного життя рідного краю.

Ірина Михлик, художній керівник МБК№1

Виконавчий комітет



    Твіт