ГоловнаНовини

Місто Заводське відсвяткувало своє 90-річчя

 Опубліковано: 18 вересня 2018, 14:02

Мешканці та гості міста протягом трьох днів мали змогу обрати для себе розвагу до душі. Так першого дня, 14 вересня, на масиві «Брисі» пройшов ІІ фестиваль-дефіляда кулінарного мистецтва Green-пікнік «Страви на мангалі». А любителів музики радували своєю творчістю колектив художньої самодіяльності Яхниківського СБК під керівництвом Семенченко Світлани Миколаївни, музичний гурт «Смоляни» (Чернігівська обл.) та гурт барабанщиків «Live Drums Show» (м. Полтава). В завершення першого дня святкування присутні мали змогу насолодитися феєричним fire-шоу та феєрверком.
Суботній день 15 вересня розпочався із змагань спортсменів. На міському стадіоні пройшли змагання з волейболу, баскетболу та футболу, а в фойє ЗОШ №1 – з шахів. Учні 1 та 2 шкіл міста змагалися у міні-футболі на масиві спиртокомбінату.
Заклад дитячої освіти «Теремок» гостинно відкрив свої двері для бажаючих зустрітися із відомою письменницею Анною Коршуновою та художницею-ілюстраторкою Світланою Качуровською, які представили свою нову книгу «Моє маленьке місто Заводське». Приємним доповненням свята стала виставка фоторобіт Андрія Шевченка із краєвидами Заводського, що розмістилась на терасі ЗДО «Теремок».
Другий рік поспіль найменші учасники разом із батьками брали участь у відкритому конкурсі дитячого транспорту «Мій перший сімейний екіпаж». 8 родин представили 9 екіпажів. Всі учасники отримали невеликі подарунки, а переможці, родина Голінченко, отримали телевізор.
Далі настала черга спортсменів. 4 родини взяли участь у сімейній спортивній естафеті. З великим задоволенням діти переглянули мультфільм під відкритим небом та поласували безкоштовним морозивом. І, звичайно, яке ж свято без танців. Дитяча дискотека вдалася на славу, а святковий феєрверк поставив яскраву крапку у святкуванні другого дня.
16 вересня, настоятелі церков міста Заводське провели молебень за рідне місто, представники громади вшанували пам'ять загиблих героїв покладанням квітів до пам’ятників загиблих воїнів.
О 14 годині всі бажаючі мали змогу взяти участь у малюнку на асфальті «Кольорами щастя малюю рідне місто». Також на протязі трьох днів працювали дитячі атракціони, аквагрим та батути.
Любителям інструментальної музики дарували свою творчість духові колективи міських Будинків культури № 1 і № 2 та інструментальний ансамбль викладачів «Колорит» Заводської ДМШ.
Вперше у місті пройшов районний фестивал-конкурс поштарів. З великим захопленням бажаючі мали змогу взяти участь у святковому флешмобі та переглянути роботу відеолокації «З найкращими побажаннями у майбутнє».
О 19:30 до всіх Заводчан та гостей з словами привітання звернувся міський голова В.Сидоренко, який подякував всім, хто допоміг у організації та проведенні чудового свята. Завершив святкування дня міста концерт рок групи «Крок Бенд» та групи «Діти Фрістайла». І як кожен день народження не буває без святкового торта, так і наше свято завершилось прекрасним феєрверком.

Інші фото у фотогалереї, за посиланням: www.zv.gov.ua/gallery/16092018.html

Виконавчий комітет



    Твіт