ГоловнаНовини

Крок до покращення довкілля

 Опубліковано: 5 квітня 2019, 13:56

Сьогодні екологічні проблеми у світі вийшли на одне з головних місць. Сучасний техногенний вплив на навколишнє середовище призводить до глобальних змін, що спричиняє дедалі частіше виникнення природних стихійних явищ.
В останні десятиліття негативний вплив людської діяльності на природу і, зокрема, на зелені насадження, став особливо помітним. Навіть дітям відомо, що дерева – це запорука чистого повітря, а отже – і нашого здоров’я.
Для того щоб якісно покращити довкілля жителям та гостям міста навесні насаджуємо декоративні дерева та кущі на вулицях і в парках міста.
Найчастіше брак зелених насаджень відчуваємо в спекотні дні, коли ходимо на розпечених доріжках і нікуди сховатися від гарячого сонця.
Сьогодні наш вплив на покращення клімату занадто малий і вимагає від усієї людської спільноти важливих рішень і певних кроків. Але ми з вами, жителі міста Заводське, можемо покращити життя, збільшивши кількість дерев вдовж доріг і доріжок, в парках і скверах, прибудинкових територіях.
От і цієї весни заводчани активно насаджують дерева.
Придбані саджанці ялини, туї, сосни, самшиту, ясену, берези, липи, барбарису, горобини, калини, ялівцю, каштану; передані волонтерами саджанці дуба – дбайливо висаджені на вулицях міста.
Активними учасниками цьогорічного озеленення міста стали: учні та працівники міських шкіл, коледжу, ПТУ №32, музичної школи, міських будинків культури, дошкільних навчальних закладів «Теремок» і «Малятко», працівники міського відділу благоустрою, прихожани церкви апостола Івана Богослова. Хочеться відмітити громадянина міста Папеяна А.Г., який кожного року підсаджує хвойні дерева по вул. Матросова і дбайливо за ними доглядає. Завдяки йому вулиця Матросова зустрічає кожного красунями ялинами, які за дванадцять років з малесеньких саджанців стали справжніми зеленими королевами.
За зиму наше місто втратило декілька ялин і сосен, які зрізали «дбайливі» татусі, щоб порадувати на новорічні свята своїх дітей. Хотілося б щоб в майбутньому ці громадяни отямились і більше не піднімали руку на молоді красуні - ялинки.
Тим, хто дбає не лише про сьогодення, а й планує на роки вперед, відома народна мудрість радить посадити дерево, збудувати дім та виростити сина. Зона відповідальності кожного з нас не закінчується за порогом квартири чи будинку. Згадаємо слова Антуана де Сент-Екзюпері: «Прокинувся вранці, привів себе до ладу – приведи до ладу і свою планету».
Пам’ятаймо, роблячи вже сьогодні добрі справи, ми створюємо майбутнє, примножуючи дари щедрої землі для прийдешніх поколінь. Тому ми дякуємо всім заводчанам, які долучилися до озеленення міста і для яких соціальна відповідальність є одним із пріоритетів у житті.

Крок до покращення довкілля

Крок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілляКрок до покращення довкілля

Виконавчий комітет



    Твіт