ГоловнаНовини

Конференція громади

 Опубліковано: 27 лютого 2019, 10:52

26 лютого в приміщенні Заводського МБК № 1 відбулася конференція громадян міста, яка розглянула питання щодо намірів будівництва сміттєпереробного заводу на межі с. Вишневе.
На момент відкриття конференції зареєстровано 458 присутніх з них 25 представників з інших громад. Реєстрація тривала також під час заходу. Кінцева кількість зареєстрованих 494 особи (33 представники з інших громад). Багато мешканців не пройшли реєстрацію та стояли в фойє, через відсутність місця в залі, що видно з відео трансляції.
Конференція громадян прийняла рішення.
1. Вважати неприйнятими для Заводської міської громади рішення органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, різних рівнів, що стосуються будівництва сміттєпереробного заводу на межі с. Вишневе та в межах Гирявоісковецької сільської ради.
2. Направити звернення Заводської міської громади про протест та незгоду з будівництвом сміттєпереробного заводу на межі з Заводською міською радою на розгляд Лохвицької районної ради та вимагати відміни рішень Лохвицької районної ради та неприйняття нових, що стосуються передачі земельної ділянки під майбутнє будівництво сміттєпереробного заводу.
3. Звернутися до органів прокуратури щодо правомірності рішень Лохвицької районної ради та розпоряджень голови Полтавської ОДА щодо виділення земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу на межі села Вишневе Заводської міської ради.
Також було прийнято зверннння до депутатів Лохвицької районної ради:
Заводська громада надзвичайно обурена рішенням районної ради, яке в подальшому уможливлює будівництво сміттєпереробного заводу за сумнівними технологіями шляхом спалювання ТПВ в межах Гирявоісковецької сільської ради на межі із селом Вишневе Заводської міської ради.
Вимагаємо у Лохвицької районної ради скасувати дію цих рішень та неприйняття нових рішень, так як вважаємо не допустимим будівництво сміттєпереробного заводу поблизу міста Заводське щоб не провокувати в місті та інших сусідніх селах створення екологічної катастрофи. Цей завод є небезпечним для громади і може негативно вплинути на їх здоров’я. Таке будівництво є екологічно необґрунтованим і господарсько недоцільним.
Земельна ділянка, на якій пропонується будівництво, не погоджена з громадскістю; не оголошений інвестиційний конкурс для вибору компаній, які можуть будувати сміттєпереробні заводи.
Вважаємо, що Лохвицька районна рада грубо порушує права громадян, гарантовані Конституцією України, на безпечне для життя та здоров’я довкілля.
Пропонуємо відповідно до Закону України «Про відходи» запроваджувати в громадах району сортування ТПВ з подальшою їх переробкою на промислових підприємствах України, а біовідходи утилізувати відповідно до сучасних технологій.

Виконавчий комітет



    Твіт