ГоловнаНовини

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

 Опубліковано: 14 грудня 2023, 14:37

Сьогодні, 14 грудня, Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.
Ми вклоняємося мужності та героїзму пожежників, військовослужбовців, медиків, будівельників, правоохоронців – усіх ліквідаторів, які ризикуючи власними здоров’ям і життям, ціною титанічних зусиль захистили людство від атомного лиха.
Квіти вдячності від усієї громади загиблим ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС цього дня поклали до Меморіалу Пам’яті самі ліквідатори, міський голова нашої громади Віталій Сидоренко та творчі працівники Заводського МБК №1.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів, які передчасно пішли з життя .
Дякуємо всім, хто нині продовжує дбати про безпеку на АЕС в умовах воєнного стану, адже сьогодні держава-терорист своїми нелюдськими діями створює загрозу нової атомної катастрофи і намагається шантажувати весь світ. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи.
Слава героям-ліквідаторам!
Слава Україні!

Сьогодні, 14 грудня, Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції....

Опубліковано Заводський міський Будинок культури 1 Четвер, 14 грудня 2023 р.

Виконавчий комітет



    Твіт