ГоловнаНовини

«Ангели пам’яті…Ангели для Ангелів»

 Опубліковано: 20 лютого 2020, 16:41

Сьогодні, 20 лютого 2020 року, - шості роковини кривавих подій на Майдані під час Революції Гідності. Цього дня, 6 років тому, Україна пережила найтрагічніший етап Революції гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі Києва загинули близько ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам.

Майдан став початком усвідомлення українцями своєї національної самоідентифікації, хід історії України змінився назавжди. Мільйони людей об'єднались заради визнання себе вільним народом, який має право самотужки обирати власне майбутнє. Тієї холодної зими на Майдані розпочався шлях до свободи та гідності, тернистий шлях українців від вторинності та меншовартості до відчуття цілісності та національного об'єднання. Немає значення, який в тебе життєвий досвід, з якого ти регіону, якого ти віку чи статі, головне, що ти живеш з Україною в серці та кожного дня намагаєшся власноруч розбудовувати нову країну своєї мрії.

Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи!
Небесна сотня назавжди буде прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів, одним із яких є Гідність. Відданим життям за Україну, за волю і незалежність нашого народу вони засвідчили цю найвищу міру любові. Вони всі були дуже різними, але їх, як і сотні тисяч учасників Майдану, мільйони по всій Україні та в цілому світі, об’єднало прагнення правди. Правди, як природного єднання істини та справедливості, Правди, яка була основою державного, суспільного, особистого життя. Вони разом з українським народом повстали проти брехні, корупції, наруги над волею людей. Заради майбутнього для оновленої, кращої України вони в буквальному розумінні виконали те, про що кажуть нам рядки Гімну – своє тіло і життя вони віддали за нашу свободу...

Сьогодні, 20 лютого, відбувається всесвітня тиха акція "Ангели пам'яті", присвячена пам'яті Героїв Небесної Сотні. Ми називаємо Небесну Сотню нашими ангелами, які тримають українське небо. Вони - білі, вони - символічні. Це чистота наших помислів і нашої пам'яті. «Ангели пам'яті» – наш спільний біль і надія.

Мешканці нашого міста з великою вдячністю та шаною згадують Героїв Небесної Сотні, котрі стали символом утвердження прагнень до європейських цінностей. Долучившись до всесвітньої, провели міську тиху акцію «Ангели для Ангелів…», мета якої - розміщення білих паперових ангелів на деревах, що були свідками розстрілу мирних людей. Учасниками акції стали діти з творчої майстерні «Барвисті кольори» Заводського МБК №1, учні ОЗ «Заводська ЗОШ І-ІІІст. №1» та Заводської ЗОШ №2. Прикрасити дерева сьогодні прийшли діти, які вирізали цих янголів власноруч. І ці паперові ангелики – це втілення дитячого бачення про тих Героїв, завдяки яким змінено хід історії держави, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Тиха мирна акція… Хвилина мовчання… Німа хвилина… Запалені лампадки… Покладені квіти…
Та… Герої не вмирають! Подвиг полеглих Героїв Небесної Сотні назавжди залишиться в історії України прикладом відданості ідеям свободи та гідності, уособленням великої ціни, яку українці заплатили за право жити в державі, фундамент якої будується на цінностях справедливості та демократії.

Пам'ятати - важливо. Пам’ять потрібна не тільки мертвим – пам’ять потрібна, насамперед, живим, бо народ, осяяний пам'яттю, - безсмертний!

Ю.В.Краснолуцька, директор Заводського МБК №1

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Ангели пам’яті

Виконавчий комітет



    Твіт