ГоловнаНовини

Зустріч із Феєю казкового дитинства

 Опубліковано: 15 серпня 2017, 14:57

Вже декілька років поспіль, в період літніх канікул, маленькі читачі міської бібліотеки мають змогу зустрічатися з дитячою письменницею Анною Коршуновою. Та й старші читачі залюбки приходять на зустрічі з цією чарівною жінкою. Вона проводить майстер-класи по виготовленню різних чудових речей. Я її назвала чарівною тому, що Анна дійсно як чарівниця, як фея із казки зачаровує своїми розповідями: про свої книги, про різні історичні події, цікаві легенди, свої захоплення, про учнів, а ще про свої рідні Брисі, про бабусю, про народні традиції і обряди.
Вона за фахом учитель географії та біології, кандидат географічних наук, але дуже гарно знається в інших сферах науки, культури, етнографії, краєзнавства і т. інше. Має золоті руки, бо виготовляє ляльки, які оселяються в різних установах, мішечки з цілющими травами, зібраними у її рідних Брисях та багато інших дрібничок, які можуть слугувати пам’ятними подарунками та сувенірами. А ще Анна Євгеніївна випускниця Червонозаводської середньої школи №1. Тому ми пишаємося тим, що ця тендітна жінка – наша землячка є дипломаткою різних літературних конкурсів і премій,  а останній її твір «Комп і компанія» серед шестисот книг став переможцем премії «Коронація слова».
10 серпня, в приміщенні міського будинку культури №1 пройшла презентація цієї  книги, яка стала переможницею премії «Коронація слова» у трьох номінаціях: кращий твір для дітей, вибір дітей та відзнака видавця. Цікаві різноманітні пригоди героїв книги відбуваються у Брисях, саме тому передувала цій події дивовижна велосипедна екскурсія по місцях подій, що відбувалися з героями книги та незабутній майстер-клас від авторки в приміщенні міської бібліотеки №1.
Всі присутні з нетерпінням чекали на цю презентацію, бо кожна зустріч з Ганною Шевченко (таке справжнє ім’я авторки) – це надзвичайна подія, адже її захоплення досить різноманітні, тому і тем для обговорень безліч. Це і журналістська діяльність, і написання творів для дітей і дорослих, і різноманітні громадські проекти, і викладацька діяльність.
Дуже цікавою була гра акторів Дриги Антона (учень 8 класу), Дриги Ані (студентки Кременчуцького національного університету ім..Остроградського), Пугача Богдана (учень 8 класу), вони розіграли сценку з книги «Комп і компанія».
Особливу увагу присутніх привернула увагу книга «Казкове місто Суми», яка містить досить багато цікавої інформації. Міський голова В. Сидоренко, який був присутній на зустрічі, вручив нашій «Феї» квіти та цінний подарунок від спонсора (ФОП Старик В.В.).
Наприкінці зустрічі всім охочим Анна Коршунова залишила автографи в книгах і пообіцяла написати продовження дивовижних пригод своїх літературних  героїв.
Побажаємо нашій улюбленій авторці нових творів та ідей, які будуть радувати не тільки дітей, а й нас,  дорослих, а також чекаємо на нові зустрічі.

Виконавчий комітет



    Твіт