ГоловнаНовини

Відкрита обласна спартакіада з рекреаційних видів спорту

 Опубліковано: 4 серпня 2017, 13:14

3 серпня 2017 року в районі міського стадіону пройшла відкрита обласна спартакіада з рекреаційних видів спорту ВОІ СОІУ, для людей з обмеженими можливостями. Незважаючи на неймовірну спеку в змаганнях взяли участь 15 команд з різних куточків нашої області. Це Семенівка, Кременчук, Котельва, Миргород, Полтава, Зіньків, Нові Санжари, Кобеляки, Хорол, Лубни, Чутове, Гадяч, Оржиця та Заводське. Програма спартакіади включала в себе такі види: дартс, баскетбол (кидання м’яча в кільце), боча та фігурна їзда на візках. 
Як зазначила голова Лубенського осередку інвалідів Тетяна Погоріла, головне для людей з обмеженими можливостями – це не тільки заняття рекреаційним спортом, а в першу чергу «живе» спілкування, встановлення дружніх стосунків між командами різних регіонів. Адже більшість часу, особливо взимку, вони не можуть самостійно виходити на подвір’я, не говорячи про переїзди в інші міста та населені пункти. 
Відразу, що привертає до себе увагу – це позитивний настрій всіх учасників змагань. Звідусіль було чутно сміх, дружня підтримка та поради не тільки членів своєї команди, а всіх учасників, незалежно від віку та статі.
Результати змагань були наступні.
Серед чоловіків у дартсі першим став Бодок Сергій (Нові Санжари), другим – Хотянович Анатолій (Чутове), третє місце посів Демяненко Анатолій (Гадяч). Серед жінок першою стала Харченко Валентина (Оржиця), друге місце виборола Добридень Лариса (Полтава), яка також стала другою в городках та баскетболі. Два третіх місця посіла Дзюба Людмила (Нові Санжари): з дартсу та баскетболу.
У городках серед чоловіків першим став Кобильченко Павло(Семенівка), другим – Клименко Олексій (Кременчук), третім – Баранніков Олександр (Котельва). Серед жінок першою стала Береженко Олена (Миргород), третьою - Шиян Наталія (Зіньків).
З баскетболу першість у чоловіків виборов Гнилосир Віталій (Котельва), другим став Урезченко Юрій (Нові Санжари), третім – Лазоренко Денис (Кременчук). Серед жінок лідером стала Максюта Наталія (Кобеляки).
У змаганнях з бочі першим став Заворотній Микола (Кременчук), другим – Тютюнник Олександр (Полтава), третім – Байбуза Юрій (Семенівка).
Фігурна їзда на візках серед чоловіків виявила наступних переможців: перше місце Прокопенко Сергій (Хорол), друге місце Влох Олег (Зіньків), третє – Задорожний Микола (Кременчук). Серед жінок була лише одна учасниця – Загребельна Ірина (Кременчук), яка показала кращий результат з усіх учасників. 
Нагородження переможців відбулося в затишній атмосфері, під час урочистого обіду міським головою В.Сидоренком. Всі призери були нагороджені медалями та грамотами. Також кожна команда отримала подяку, за активну життєву позицію, оптимізм, прагнення до перемоги.
За результатами змагань буде сформована команда, яка буде представляти збірну Полтавської області на всеукраїнській спартакіаді з рекреаційних видів спорту у вересні місяці. То ж побажаємо їм натхнення, перемог, нових вражень та друзів!!!

Виконавчий комітет



    Твіт