ГоловнаНовини

Вісімдесятий випуск техніків-механіків

 Опубліковано: 4 липня 2017, 09:36

Підсумком навчального року в Лохвицькому механіко-технологічному коледжі Полтавської ДАА стало урочисте вручення дипломів студентам механічного відділення спеціальності «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв». Цьогоріч 26 юнаків закінчили навчальний заклад. З дипломами техніків-механіків, певним досвідом роботи, який набули на підприємствах галузі під час практики, вони будуть працювати або ж продовжать навчання в ВНЗ ІІІ-ІV р.а.
Майже п’ятнадцять тисяч фахівців за час існування підготував навчальний заклад. Директор коледжу В.М.Корнієнко відмітив,що нинішній випуск техніків-механіків -  ювілейний, вісімдесятий. Із року в рік не знижується конкурс на цю спеціальність. Адже знають і цінують наших випускників на всіх підприємствах, де б не довелося їм працювати. Віктор Миколайович побажав випускникам удачі на життєвих дорогах та ніколи не забувати своїх друзів та викладачів, які навчали їх премудростей спеціальності.
Секретар міської ради Мащенко Лариса Олександрівна у вітальному слові зазначила, що виконком Заводської міської ради відзначив премією 1500 грн.  студентів Нужного Сергія та Сороку Вадима, які закінчили коледж з відзнакою. Від імені батьків випускників Лариса Олександрівна побажала дітям, щоб у нелегку дорогу життя вони взяли з собою наполегливість і любов до праці.
Керівник групи Бутко Лариса Олексіївна у виступі не приховувала емоцій ,адже дуже сумно прощатися із студентами. Вона побажала їм удачі,здоров’я та ніколи не забувати рідний навчальний заклад.
Дуже вдячними були слова старости групи Нужного Сергія. Він дякував викладачам та батькам за навчання, підтримку і розуміння.  
Захист дипломних проектів напрямку «Галузеве машинобудування»,за словами голови екзаменаційної комісії  Вигранки В.І., пройшов дуже професійно.
Із 26 дипломних проектів на «добре» та «відмінно» захистили їх 19 студентів.
Тематика дипломних проектів розроблена у відповідності до місць організації переддипломної практики і включала в себе проектування потокових ліній з розробкою окремих видів обладнання. Студенти справилися з виконанням графіка проектування, підібрали необхідні матеріали на переддипломній практиці, а також використали відповідну довідкову та технічну літературу навчального закладу. Отримані результати в цілому відповідають результатам зовнішнього незалежного тестування, проведеного ДП «Агроосвіта»
Зміст розрахунково-пояснювальних записок та графічної частини проектів відповідає вимогам і потребам сучасного виробництва, включає в себе сучасні технології і техніку бродильної, зернопереробної, елеваторної, комбікормової галузей харчової і переробної промисловості.
Якість виконання дипломних проектів свідчить, що рівень теоретичної та практичної підготовки дипломників відповідає вимогам до молодших спеціалістів - техніків з експлуатації і ремонту устаткування.
Керівництво за виконанням дипломних проектів здійснювали викладачі спецдисциплін механічного циклу: Богдан О. О., Корнієнко В. М., Общий С. А., Шкурка В. Д. Консультантом з розділу охорони праці була викладач спецдисциплін Московець О.М., з економіки - Бутко JI.O.
У дипломних проектах використано технічні дані, креслення, технологічні схеми підприємств: ПАТ «Оболонь», ТОВ «Елеватор Агро», ТОВ «Лохвицький комбікормовий завод», ПАТ «Фірма «Полтавпиво», ТОВ «Гадяч-сир», ПАТ «Пирятинсысий сирзавод», ПАТ «Гармонія». При підготовці і захисті студентами Нужним С. (керівник Богдан О.О), Бараником О. (керівник Шкурка В. Д.), Стеценком М. (керівник Богдан О.О.), Мащенком М. (керівник Общий С.А.), Сорокою В. (керівник Корнієнко В.М) була проведена презентація дипломних проектів із використанням комп’ютерних технологій, проекти виконані на високому технічному рівні. Крім того, студентом Сорокою В. проведені розрахунки на міцність з використанням комп’ютерної програми «Passat».
Механіки були дуже активними у спорті, брали участь у міських , районних, обласних, республіканських змаганнях, турнірах, олімпіадах, конкурсах і фестивалях. Вони були першими у змаганнях з волейболу, баскетболу, легкої атлетики, настінного тенісу, гирьового спорту, міні-футболу. Грамотами нагороджені Мащенко Михайло, Бучака Юрій, Іванов Максим, Панасенко Руслан, Прус Леонід, Свинаренко Олександр, Сорока Вадим. Свинаренко Олександр став чемпіоном світу серед юніорів з кіокушинкай карате по версії IFK  в Румунії (травень 2017р.), а також в м. Астана (Казахстан, 1-2 липня 2017р) виборов ІІІ місце в чемпіонаті світу з шинкіокушинкай карате серед дорослих. Активними учасниками КВК- гри були Мащенко М., Панасенко Р., Свинаренко О.
Студенти-випускники стали активними учасниками концертної програми, підготовленої під керівництвом культорганізаторів Пронь І.М. та Чабак Н.О.
Щасливої життєвої дороги вам , випускники!

А.Таранська, заступник директора з навчально-виховної роботи

Виконавчий комітет



    Твіт