ГоловнаНовини

Семінар Асоціації ОТГ у Засуллі

 Опубліковано: 3 липня 2017, 08:19

29 червня 2017 року у с.Засуллі, Лубенського району відбувся семінар «Участь суспільства у прийнятті рішень в громадах» за підтримки Польсько-Канадської Програми підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ РП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD)
Ця зустріч була спрямована на інформування про особливості та
переваги реформи децентралізації, а також обмін досвідом між об’єднаними громадами і такими, які ще не провели об’єднання, метою поширення достовірної інформації про реформу та розкриття всіх можливостей, які відкриваються перед новими об’єднаними громадами, в рамках Польсько-Канадської Програми.
В цьому заході взяли участь: спеціаліст Міністерства регіонального розвитку, будівництва та комунального господарства – Лідія Євтушенко, експерти фонду PAUCI: Роман Широких із Полтави та Євгеній Перевезенцев із Кременчуга, виконавчий директор Асоціацій об’єднаних територіальних громад – Валентина Полтавець та Артур Гроссман із Фонду міжнародної солідарності. На семінарі були присутні представники місцевої влади, громадських організацій та ЗМІ у сільських територіях та малих містах – в об’єднаних громадах та громадах, які тільки думають про об’єднання. Серед представників Заводської міської ради були працівники виконавчого комітету та міський голова.
Цікаво про впровадження в Полтаві та Кременчуці партисипаторного (громадського бюджету) розповіли Роман Широких та Євгеній Перевезенцев, презентувавши як все це відбувалося у їхніх містах.
Не менш цікавою та пізнавальною була тема від Лідії Євтушенко про надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад (ОТГ), правильність підготовки і подачі проектів до Державного Фонду Регіонального розвитку. Але, на жаль, участь у конкурсі можуть брати тільки ОТГ. Але ми маємо надію, що в майбутньому Заводська громада також зможе подати на конкурс свої проекти щодо фінансування з ДФРР для покращення інфраструктури.

Виконавчий комітет



    Твіт