Головна Оголошення
6 лютого 202315:10

До бригади можуть вступати бійці-патріоти, добровольці, націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. Основу підрозділу складатимуть діючі поліцейські, які мають бойовий досвід. Кандидати у штурмові бригади можуть подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, на сайті Національна поліція України в "Системі відбору кадрів для Національної поліції України" за посиланням nabir.np.gov.ua, або звернутися на гарячу лінію, чи подати анкету через Центри надання адміністративних послуг.

6 лютого 202314:34

Рішенням виконавчого комітету Заводської міської ради від 27.01.2023 року за № 12 оновлено Правила розміщення зовнішньої реклами на території населених пунктів Заводської міської територіальної громади.

31 січня 202309:05
Сьогодні Полтавщина стала прихистком для майже 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб, тому забезпечення їх прав та свобод є пріоритетом діяльності обласної влади та Департаменту соціального захисту населення. Наголошуємо, що відповідно до чинного законодавства, внутрішньо переміщені особи ЗОБОВ’ЯЗАНІ повідомляти органи соціального захисту населення щодо наступних обставин:  у разі повернення до покинутого постійного місця проживання не пізніш як за три дні до від’їзду або протягом трьох днів після повернення до покинутого постійного місця проживання; про зміну місця проживання протягом 10 днів з дня прибуття до нового місця проживання.
30 січня 202314:06

Миргородська районна громадська організація «Асоціація фермерів та приватних землевласників «Відродження Полтавщини» запрошує фермерів, приватних землевласників та керівників підприємств  01 лютого 2023 року об 11:00 годині у приміщення Лохвицької міської ради, де відбудуться збори, по питанню критичних проблем Військових частин Миргородського району та можливої участі підприємств району в їх подоланні.

25 січня 202316:26
Через постійні відключення електроенергії, одним із найпопулярніших товарів стали електрогенератори. У Міністерстві охорони здоров’я та Державній службі з надзвичайних ситуацій  нагадали про правила безпеки користування.
25 січня 202315:19

Листи від Державної служби статистики та Департаменту агропромислового розвитку облвійськадміністрації

19 січня 202309:34

Вже з 20 вересня 2019 року настала кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх українських підприємствах. Це стосується й малих потужностей, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Багато операторів ринку сподіваються, що придбавши «сертифікат про впровадження НАССР», вони зможуть працювати без проблем і надалі. Таких «підприємців» чекає розчарування: наявність лише сертифікату не є панацеєю, тому що система має ефективно працювати на кожному етапі виробництва та обігу харчових продуктів.

18 січня 202308:12

Знайдіть для початку стежку або сліди на льоду. Якщо їх немає, позначте з берега маршрут свого руху. Подивіться заздалегідь, чи немає підозрілих місць: - лід може бути неміцним біля стоку води; - тонкий або крихкий лід поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості замерзли у лід; - обминайте ділянки, покриті товстим прошарком снігу - під снігом лід завжди тонший; - тонкий лід і там, де б'ють ключі, де швидкий плин або струмок впадає в річку; - особливо обережно спускайтеся з берега: лід може нещільно з'єднуватися із сушею, можливі тріщини, під льодом може бути повітря.

17 січня 202313:38

19 січня вся Україна буде відзначати Водохреща Господнє. У цей день люди йдуть до найближчих водойм для того, щоб заповнити цілющою водою свою тару, а найбільш сміливі пірнають в ополонку. Лікарі зазначають: зимове купання, зокрема купання в ополонці, вважається найвищою формою загартування холодом. Фактично це великий фізичний та психоемоційний стрес, адже таке купання викликає максимальне напруження фізіологічних механізмів терморегуляції та активізацію діяльності практично всіх органів і систем.

13 січня 202314:41

Міграційна служба у Полтавській області нагадує, що ID-картку можна оформити НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації. Це означає, що кожен громадянин України може оформити ID-картку вперше або взамін старого паспорта зразка 1994 року у будь-якому територіальному підрозділі Міграційної служби Полтавщини НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації. Нагадаємо, послуга з оформлення ID-картки вперше є БЕЗКОШТОВНОЮ. До уваги, діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хвилин часу на заповнення заяви, ця послуга також є БЕЗКОШТОВНОЮ.

10 січня 202313:09

З 9.01.2023 року Шніта Юрія Георгійовича начальника Лубенського  районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Полтавській області в установленому законом порядку призначено на посаду  виконуючого обов'язки начальника Миргородського районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Наказ №  6-о від 09.01.2023 року.

9 січня 202313:56

З настанням холодної пори року багато людей використовують для обігріву своїх помешкань пічне опалення та електроприлади. Через порушення правил пожежної безпеки при їх експлуатації часто виникають пожежі, люди гинуть, втрачають своє житло і майно. Найчастіше це трапляється із людьми літнього віку, часто самотніми. Адже вони на початку опалювального сезону не завжди можуть самостійно перевірити стан печі та димарів і миттєво зреагувати на проблему, коли вона виникає.

9 січня 202313:30
ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ виконує державну цільову програму розвитку українського села «Власний дім», надає пільгові кредити під 3% річних особам, що проживають у сільській місцевості. Кредити надаються: для будівництва нового житла - до 400 тис. грн.; для реконструкції(добудови) - до 250 тис. грн.; для придбання житла - до 300 тис грн.; для спорудження інженерних мереж - до 100 тис. грн.; короткострокові кредити (в т.ч. пенсіонерам) для спорудження (реконструкції) інженерних мереж - до 15 тис. грн.
5 січня 202316:33

Роз’яснення надає головний державний інспектор відділу з питань праці північного регіону управління інспекційної діяльності у Полтавській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці щодо надання відпустки без збереження заробітної плати в умовах воєнного стану та надання відпустки працівнику, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи. Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» № 2136-IX від 15.03.2022 (далі – Закон № 2136)

2 січня 202310:34

ЮНІСЕФ разом із навчально-реабілітаційним центром «Джерело» підготували брошуру «Набута інвалідність дитини. Поради батькам і фахівцям», яка містить відповіді на такі запитання: - Як оформити статус інвалідності дитини? - На яку допомогу можна розраховувати та як її отримати? - Як говорити з дитиною про інвалідність? - Де шукати психологічної підтримки? - Як облаштувати домашній та освітній простір? - Що таке інклюзивна освіта та як записати дитину до садочка та школи? - Що потрібно знати вчителям та іншим фахівцям?

30 грудня 202211:22

З 31 грудня на 1 січня мешканці громади повинні дотримуватися всіх вимог воєнного стану та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. На підсумковій річній пресконференції начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив, що жодних послаблень комендантської години у новорічну ніч не буде. Люди не повинні виходити із дому з 23-ї до 5-ї ранку: — Ми протягом останнього часу тільки послаблюємо ці обмеження, бо ситуація більш стабілізується. Багато запитів від бізнесу щодо послаблення цих моментів. Щодо новорічного вечора, то немає що святкувати.

27 грудня 202215:09

Екосистема «МРІЯ» створена для об’єднання проектів, які розроблені у синергії Кіберполіції України та волонтерів. Ключова ідея проекту була втілена у порталі stopdrugs який об’єднав проактивних громадян у напрямку боротьби з телеграм-каналами, що забезпечували продаж та розповсюдження наркотиків в мережі Інтернет. Переосмислення проекту відбулося через декілька днів після відкритого вторгнення 24.02.2022 російських військ на територію України. Стало зрозуміло, що війна розв’язана проти України здійснюється у тому числі у медіа просторі.

26 грудня 202208:12

За ініціативою Миргородської районної громадської організації «Асоціація фермерів та приватних землевласників «Відродження Полтавщини» 27.12.2022 року о 11:00 в приміщенні Миргородської районної військової адміністрації, за адресою м. Миргород, вул. Гоголя, 120 відбудеться нарада з фермерами та приватними землевласниками Миргородського району.

23 грудня 202214:55

Полтавський обласний центр соціальних служб інформує, що в м.Полтава в період з 1 грудня 2022 р. на протязі 5 місяців Всеукраїнський благодійний фонд "HelpGroup" за підтримки італійського фонду AVSI та італійським агентством розвитку співробітництва проводить програму безкоштовної психологічної підтримки для батьків та дітей до 18 років в місті Полтава за адресою вул. О. Бідного, 20 в Центрі відновлення «Кортекс». За умовами спонсора програми - фонду AVSI, буде надана безкоштовна психологічна підтримка (групова), а по закінченню курсу з 5 занять...

14 грудня 202211:16

У зв’язку з тим, що з 1 грудня Пенсійний фонд адмініструє процес надання житлових субсидій і пільг, всім надавачам житлово-комунальних послуг у найкоротші терміни необхідно зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Відтепер на цій унікальній цифровій платформі додалися нові функції і «кабінети», що спростять і пришвидшать пошук необхідної інформації. Для входу на портал уповноважена особа, яка діє від імені надавача послуг, повинна скористатися кваліфікованим електронним підписом і увійти до системи як «надавач житлово-комунальних послуг».



    Твіт