Головна Оголошення
7 квітня 202315:46

Нажаль під час війни нерідко трапляються такі ситуації як втрата паспорта громадянина України чи закордонного паспорта. У такій ситуації можна користуватися застосунком “ДІЯ”. Паспорти у "Дії" — ID-картка та закордонний — мають таку саму юридичну силу, що й звичайні паперові аналоги. Така можливість передбачена статтею 14¹ Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

3 квітня 202311:57

Набір добровольців до «Гвардії наступу» продовжується, — Ігор Клименко. Про це 31 березня заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини». «На сьогодні сформовано вісім бригад і ми вже готові до активних наступальних заходів на території нашої держави. Також паралельно ми готуємося до проведення стабілізаційних заходів на цих територіях», — розповів Ігор Клименко.

3 квітня 202311:27

Соляна кислота — одна з найбільш їдких рідин, що використовуються в різних галузях промисловості. Елементарна формула (HCl — хлористий водень) дає небезпечне з'єднання, пари якого подразнюють слизову людини. При попаданні на шкіру кислота викликає сильні опіки, тому при роботі з хлористим воднем потрібно дотримуватися техніки безпеки і бути вкрай уважним.

3 квітня 202309:48

З 1 квітня розпочалися роботи по благоустрою та озелененню території у весняний період, які триватимуть до 31 травня. За цей час передбачається: висадити молоді саджанці різних порід дерев,прибрати всі несанкціоновані смітники, привести в належний стан пам'ятники, здійснити знесення старих та вражених омелою дерев, провести очистку парканів, бордюрів, ремонт автобусних зупинок, дитячих майданчиків, стадіонів, штучної та декоративної водойм.

31 березня 202308:07

Міграційна служба Полтавщини нагадує юним українцям, яким виповнилося 14 років та які планують вступати до вищих навчальних закладів, про необхідність обов'язково подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки.

29 березня 202314:21

ЩО ТАКЕ ПАТРОНАТНА СІМ’Я І ЯК СТАТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ? Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками або іншими її законними представниками.

29 березня 202309:27

З настанням теплої погоди значно загострилася ситуація з пожежами внаслідок необережного поводження з вогнем у лісопаркових зонах та при спалюванні сухої трави, сміття на об'єктах і у житловому секторі. Багато випадків зафіксовано також і в Миргородському районі. Не обійшло стороною і нашу громад. Так внаслідок необережного поводження з вогнем 24 березня 2023 року трапилася пожежа на відкритій території в м. Заводське поблизу вул. Набережна.

28 березня 202316:57

Перевірити, чи готовий  паспорт, он-лайн можна за допомогою електронного сервісу «Перевірка стану оформлення документів» на сайті Державної міграційної служби України https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html.

27 березня 202315:49

Індекс цифрової трансформації регіонів України розробила команда регіональної цифровізації Мінцифри. Індекс – це один з інструментів для вимірювання процесів інформатизації та цифровізації у 24 регіонах країни. Аналіз дозволяє визначити ефективність органів влади у напрямі цифровізації, а також побачити потреби у цифровій трансформації.
Про це розповів заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Ігор Панченко.

27 березня 202308:45

З метою отримання загальної інформації щодо стану національно-патріотичного виховання і подальшого його вдосконалення, надання системності та вироблення науково-методичних засад супроводу організаційної роботи з національно-патріотичного виховання Полтавська академія неперервної освіти ім. М.В.Остроградського з 28.03.2023 по 30.03.2023 проводить опитування в рамках другого етапу моніторингового дослідження ефективності національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

23 березня 202310:22

В зв’язку  зі зростанням розміру складових собівартості послуг, з метою приведення тарифів до економічно обгрунтованого розміру, та забезпечення надійного і безперебійного надання якісних послуг,  КП «Комунсервіс» Заводської міської ради доводить до відома споживачів інформацію про розрахунок економічно обгрунтованих  витрат на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2023 рік ( чинні на даний час тарифи діють  з 01 липня 2020 року).

22 березня 202310:59

Штурмові бригади «Гвардії наступу» активно готуються звільняти українські землі від ворога. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. «Бійці опановують правила поводження зі зброєю, алгоритми надання домедичної допомоги. Також навчаються на мультимедійному РПГ. До нього підключають смартфон, де відображаються прицільна сітка і сама ціль, яку потрібно знищити, – розповів Дмитро Лунін. – Добровольці отримують корисні навички, які потім знадобляться в реальній роботі».

21 березня 202310:08

Увага! Реєстрація ВПО на фінансову допомогу 6660 грн. для кожного члена сім’ї (до 4-х членів в сім’ї разом із представником) від "Карітас Полтава". Громада: Заводська міська, Дата: 22.03.2023, Час: 11:00 - 14:00, Місце: вул. Полтавська, 10/2 (адмінприміщення колишнього ПТУ)

20 березня 202308:31

Написання прізвища та імені особи як в ID-картці, так і в закордонному паспорті громадянина України, здійснюється українською мовою з транслітерацією латинськими літерами, які є невід’ємною їх складовою. Транслітерація прізвища та імені латиницею, відповідно до вимог українського алфавіту, в паспортних документах застосовується в Україні з 2015 року. 

17 березня 202314:22

Полтавщина – в першій п’ятірці регіонів за формуванням штурмових бригад у межах національної кампанії добровільного рекрутингу «Гвардія наступу». Про це під час онлайн-брифінгу з редакторами ЗМІ Полтавщини повідомив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

16 березня 202311:25

Відповідно до листа–звернення Міністерства аграрної політики та продовольства України від 03.03.2023 року № 21-1322-08/7437 «Про сприяння проведенню весняно – польових робіт», прийнято рішення  Миргородської РВА Полтавської області щодо забезпечення всебічного сприяння в цілодобовому пересуванні сільськогосподарської техніки без обмежень руху польовими шляхами та її роботи на полях, а також в перевезенні (кочівлі) бджолиних сімей на місця медозбору і запилення рослин, в тому числі під час комендантської години (Протокол № 5/23 засідання оперативного штабу з оборони Миргородського району від 10 березня 2023 року.

14 березня 202317:20

Про оприлюднення проекту регуляторного акту: рішення виконавчого комітету Заводської міської ради «Про погодження вартості надання  послуг по утриманню торгового місця на ринку».

14 березня 202317:09

Через війну багато наших співгромадян були вимушені покинути рідні домівки. Дехто мав можливість через деякий час повернутися додому. Іншим так не пощастило і вже близько року вони вважають своїм домом Миргородський край. Причина проста - на превеликий жаль уже немає куди вертатися, або ж почувати себе в безпеці як раніше.

7 березня 202313:45

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України «Рубіж» сьогодні тримає підступи до Бахмута. Бахмутський напрямок – один із визначальних на карті бойових дій уже тривалий час. Потужною і невидимою силою української протидії є аеророзвідники, – люди, які мілітаризували «залізних пташок». Те, що у сучасній російсько-українській війні перевага на боці того, хто має потужнішу артилерію, захищений зв´язок та чисельніші засоби корегування і розвідки (БПЛА) – не секрет.

6 березня 202309:29

 Міграційна служба Полтавщини: що таке довідка з Єдиного державного демографічного реєстру і як її отримати
 Згідно законодавства кожна особа, персональні дані якої внесені до Єдиного державного демографічного реєстру (ЄДДР), має право на безоплатне отримання довідки про внесення інформації до Реєстру та видані документи.



    Твіт