ГоловнаНовини
2 червня 202309:41

31 травня, в приміщенні Пісківського старостату, начальник ІІ відділу Миргородського РТЦК та СП підполковник Ніколаєнко С.М. вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня, дружині загиблого Героя Кривобока Володимира Івановича, Кривобок Лідії Сергіївні та сину Дмитру. Ніколаєнко С.М. та староста Пройдак Г. П. передали подяку матері захисника Кривобок Лідії Григорівні за виховання справжнього Сина України. Вічна пам’ять полеглому Герою!

2 червня 202308:40

В загальноосвітніх навчальних закладах нашої громади 31 травня відбулись урочисті заходи, зібравши в один яскравий візерунок різнобарвні вишиванки, квіти, кульки та стрічки, і, звичайно, найщиріші в світі дитячі посмішки та схвильовані обличчя батьків і педагогів. Свято Останнього дзвоника! І для учнів, і для вчителів це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. Це свято підводить підсумки навчального року та знаменує подолання чергової сходинки у житті школярів.

1 червня 202309:08

1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Свято засноване в Парижі в 1949 році з ініціативи Міжнародної демократичної федерації жінок, щоб звернути увагу на проблеми, які мають діти. На жаль, День захисту дітей 2023 в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, десятки тисяч перечікують повітряні тривоги в укриттях, тисячі живуть в зоні бойових дій. Війна торкнулася життя кожного маленького українця.

31 травня 202309:26

29 травня з метою удосконалення системи моніторингу щодо соціального захисту прав та інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності та профілактики правопорушень серед дітей на території міста Заводське по вулицях: Горянська, Робітнича, Весела, Сульська, Василя Третяка, Київська, Набережна, було проведено профілактичний рейд «Сім’я». До складу рейдової групи ввійшли начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Заводської міської ради.

29 травня 202308:39

Всеукраїнський день краєзнавства було запроваджено відповідно до рішення VI з'їзду Національної спілки краєзнавців України, який відбувся 23 січня 2017 року. Датою святкування було визначено 28 травня. Саме цього дня 1925 року в місті Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства. Від цієї дати, який вважається офіційною датою інституціоналізації вітчизняного краєзнавчого руху, веде відлік своєї історії Національна спілка краєзнавців України.

23 травня 202311:48

Всі разом ВПО і місцеві мешканці Заводської громади зібралися, щоб прибрати пляжі берега річки Артополот від сміття, бо дуже засмучає картина яку після себе залишають відпочивальники. Можливо їм стане соромно і цього більше не робитимуть, а щоб не забували, таблички в особливо брудних місцях з надписами залишили «Ми це прибрали! Збережи тут чистоту!». Чистоту і порядок треба підтримувати не тільки в себе в будинку, подвір’ї, а й на кожній вулиці, селі чи місті, бо це все наша країна Україна, яка і так стогне від гармат.

22 травня 202316:26

Відомо, що спорт позитивно впливає на людину і є корисним для здоров’я. Контрольована й правильно розрахована фізична активність - це чудовий спосіб підтримки гарного самопочуття, молодості, сили, впевненості у собі. Переоцінити користь спорту в житті людини важко: в багатьох випадках тренування є частиною терапевтичних заходів, реабілітаційних програм, профілактики хвороб. Спорт, будь то командний вид чи індивідуальний, вчить дружити, зміцнює стосунки та покращує наші соціальні навички.

19 травня 202315:26

В небі сонця золотий клубочок Розсипає нитки промінні, Їх збирають рученьки дівочі І гаптують цвіт на полотні. (Максим Рильський) Всі ми чули прислів’я: «Народитися в сорочці», що означає бути щасливим у житті. Слово «сорочка» тут вживається у своєму первісному значенні і, безумовно, - це вишиванка. Вишиванка для українців завжди була доленосною сорочкою, якій надавали величного змісту, кодуючи сакральними письменами-узорами свою долю. Це ж не просто кола, ромби, гілки і спіралі, ці фігури створювались десятки століть тому як унікальні символи.

18 травня 202308:37

17 травня до Заводської територіальної громади з робочим візитом завітали представники ГО «КримSOS» та Агентства ООН у справах біженців в Україні для зустрічі з представниками влади та ініціативної групи громадської організації «Коло єдності», яка створена з представників внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців. Зустріч відбулася в теплому колі в Публічній бібліотеці Заводської міської ради під час якої обговорили можливості та потреби у громаді, які допоможуть ВПО інтегрувати в громаду.

17 травня 202315:25

Консорціум семи громад Полтавщини у партнерстві з програмою міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини продовжують реалізовувати проєкт з підтримки та сталого розвитку місцевого малого і середнього бізнесу. У проєкті беруть участь Оржицька, Решетилівська, Лохвицька, Машівська, Заводська, Білицька, Сенчанська територіальні громади. Виконавцем проєкту є громадська організація «Регіональний розвиток України».

8 травня 202316:10

8 травня 2023 року Україна разом Європою та США відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. У Заводській міській територіальній громаді відбулося покладання квітів до Меморіалу пам’яті, пам’ятників Загиблим воїнам та місць їх поховання в м. Заводське, с. Піски, с. Пісочки, с. Бодаква, с. Нижня Будаківка, с. Заморіївка. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата - День Перемоги над росією.

4 травня 202314:20

Зважаючи на сприятливі погодні умови, розпочато наступні роботи, а саме: - підрядна організація ПП «Океан» виконує роботи по грейдеруванню та щебеневому покриттю комунальних доріг у с. Нижня Будаківка (вул. Шкільна, пров. Миру, вул. Л.Українки), протяжністю 418 пог. м. В подальшому планується ремонт і наступних вулиць громади. - Агентством місцевих доріг Полтавської області розпочато роботи по експлуатаційному утриманню дороги О 17 12 162 «Млини – Піски» на ділянці по вулиці Київській у м. Заводське. На цей напрямок, на умовах співфінансування, виділено кошти з місцевого бюджету в сумі 2 млн. грн.

1 травня 202317:01

27 квітня 2023 року в районі с. Куземівка, Луганської області, під час мінометного обстрілу зазнав тяжких поранень, не сумісних з життям,  житель  с. Піски –  Бовкун Андрій Володимирович, 1991року народження. З перших днів повномасштабного вторгнення він був призваний до Збройних сил України та  по 11 квітня 2023 року  ніс службу у  територіальній обороні. Після переведення захищав Східні рубежі України. 

27 квітня 202308:31

25 квітня поціновувачі українського художнього слова мали змогу познайомитися із письменницею Людмилою Леонідівною Охріменко.  Літераторка і волонтерка завітала до читальної зали Публічної бібліотеки Заводської міської ради із презентацією роману «Оскар», який у 2021 році визнано найкращим твором на воєнну тематику за версією  міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».  І це вперше жінка-письменниця удостоєна відзнаки міжнародного літературного конкурсу на дану тематику.

26 квітня 202313:30

26 квітня 1986 року. Саме цього дня сталася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Це — найпотужніша і найбільша катастрофа, яку коли-небудь спричиняв мирний атом. Також в пам’ять про трагічні події 26 квітня 1986 року було засновано Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Представники міської ради та ліквідатори аварії на ЧАЕС взяли участь у покладанні квітів до Меморіалу пам’яті.

16 квітня 202300:00

Щиро та сердечно вітаю з Великодніми святами! Хай велике свято Христового Воскресіння зайде до Вас з дарами Миру й Перемоги! Бажаю, щоб це свято стало символом нового життя, надії та віри у краще майбутнє. Нехай Ваші серця наповняться найтеплішими почуттями, а Великодній дух вкотре з’єднає рідних та близьких. Нехай кожна мати та батько дочекаються свого сина чи доньку, дружина – чоловіка, діти – маму і тата. Будьте здорові та живіть у мирі! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

 

13 квітня 202314:20

На виконання рішення виконкому  №49 від 29 березня тривають роботи по благоустрою та озелененню територій у весняний період. Відділом благоустрою виконавчого комітету Заводської міської територіальної громади разом з КП «Комунсервіс» проводиться прибирання вулиць, узбіччя доріг, парків, клумб, тротуарів, цвитарів. Також здійснюється прибирання стихійних сміттєзвалищ. Насаджуються нові дерева та кущі.

28 березня 202310:29
З сумом повідомляємо, що 26 березня 2023 року в районі м. Авдіївка, під час виконання бойового завдання, загинув житель с. Яремівщина Сагайдачний Олег Володимирович 1975 року народження. З перших днів повномасштабного вторгнення він був призваний до Збройних сил України та  по лютий  2023 року  ніс службу у  територіальній обороні. З березня 2023 року захищав Східні рубежі України. У полеглого залишилися мати та два сини. Вічна слава Герою!
14 березня 202317:04

13 березня 2023 року метою профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності та попередження правопорушень серед дітей на території міста Заводське по вулицях: Європейська, Шкільна, Привокзальна було проведено профілактичний рейд «Діти вулиці». До складу рейдової групи ввійшли начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Заводської міської ради Сергієнко С.Ю., провідний фахівець із соціальної роботи центру надання соціальних послуг Заводської міської ради Михайлець В.Є. та інспектор сектору ювенальної превенції ВП № 2 Миргородського РВП Шагаєва К.М.

3 березня 202311:47

З сумом повідомляємо, що 26 лютого 2023 року помер мешканець с. Піски Дейкало Сергій Володимирович, 1989 року народження, який був учасником бойових дій у 2014- 2015 роках  та з перших днів повномасштабного вторгнення із зброєю в руках боронив Східні кордони України.



    Твіт