ГоловнаНовини
29 квітня 202108:36

28 квітня 2021 року було відвідано сім’ї, які проживають на території Заводської громади та перебувають у складних життєвих обставинах, начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Заводської міської ради Тетяною Овчаренко спільно з інспектором сектору ювенальної превенції Миргородського РВП лейтенантом поліції Кариною Шагаєвою. Під час зустрічі з такими сім’ями була проведена профілактична бесіда з батьками, які ухилаються від виконання батьківських обов’язків або вчиняють домашнє насильство відносно своїх неповнолітніх дітей

26 квітня 202111:08

Сьогодні виповнюється 35 років із моменту трагічних подій на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка призвела до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Це проблема, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. Цей день поділив життя багатьох людей на «до» та «після», залишивши по собі глибокий відбиток у пам'яті.

13 квітня 202110:26

Вже стало доброю традицією щовесни проводити двомісячник озеленення, чистоти та благоустрою. Двомісячник благоустрою – це толоки, коли усі разом прибирають і роблять територію громади чистою. Навчальні заклади, працівники установ громади та працівники благоустрою висадили 247 дерев та 561 кущів, а саме: троянди, самшиту, спіреї японської, липи звичайної та широколистної, ялинок, катальпи, магонії падуболистої, ялівцю, декоративної верби, туї, клену, горобини, гінгко білоба, каштани, берези.

12 квітня 202110:17

Протягом  двох днів, 19 та 20 березня, у місті Кременчуці проходив  XVI традиційний відкритий турнір із боксу серед юнаків пам’яті видатного дитячого хірурга Олександра Баглаєнка. Від  Боксерського клубу «Алекс» у змаганнях прийняли участь Буряк Ігор, 2003 р. н. у категорії 69 кг та Гриценко Богдан, 2006 р.н., категорія 63 кг. Боксери зайняли треті місця та здобули досвід, адже більше ніж рік не приймали участь у змаганнях.

9 квітня 202111:41

3 квітня, зустріччю «Газовик» (Заводське) - ФК «Погарщина» завершилися зимові футбольні турніри, в яких вели запеклу боротьбу заводські колективи. «Харчовик» і «Газовик» доволі успішно виступили в цих змаганнях. Головна команда міста «Харчовик» виборола перше місце в відкритій першості міста Заводське (кращим воротарем став Олексій Касьян), стала чемпіоном міста Лохвиця (кращий бомбардир Костянтин Кононенко), виграла кубок міського голови міста Заводське.

8 квітня 202111:32

Таеквон-до — бойове мистецтво, олімпійський вид спорту та національний вид спорту в Кореї. Таеквон-до є одним з найбільш систематизованих і науково обґрунтованих бойових мистецтв світу. Ця дисципліна за допомогою тренувань дозволяє людині зміцнити здоров'я, навчитись самообороні та привчає працювати над саморозвитком духовності й інтелекту. У м.Кропивницькому 6-7 березня 2021 року відбувся 2-й Клубний чемпіонат України з таеквон-до GTF. Свою майстерність демонстрували 350 учасників з 22 спортивних шкіл, клубів, організацій України, серед яких 13 вихованців «Школи Чемпіонів» під керівництвом тренера Віталія Алєксєєва.

10 березня 202108:11

9 березня, в день 207 роковин від Дня народження великого Кобзаря, у м. Заводське відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку. Спадок, що залишив відомий українець, є джерелом натхнення для багатьох сучасних митців, не тільки на Батьківщині, а й у всьому світі.

8 березня 202107:03

Дорогі жінки! Ніжні матері, турботливі бабусі, любі сестри, кохані дружини, милі дочки й онучки! Сердечно вітаю Вас із найпрекраснішим святом весни! Ви, найдорожче, що є в житті кожного чоловіка! Охоронниці домашнього вогнища, берегині роду людського. Ви народжуєте і виховуєте дітей, передаючи з покоління в покоління традиції високої духовності, культури, працьовитості. Ви спроможні підкорити цілий світ своєю рішучістю, безмежним терпінням та наполегливістю! Такі хоробрі й, водночас, такі тендітні — скільки всього тримається на ваших плечах!

5 березня 202115:45

Департамент освіти і науки Полтавської ОДА нагородив грамотою Бойко Аллу Анатоліївну, завідувачку ДНЗ №1 «Малятко», за сумлінну багаторічну працю, вагомий внесок у розвиток національної освіти, високий професіоналізм та з нагоди відзначення Міжнародного жіночого дня 8 Березня, яку вручив міський голова Віталій Сидоренко та начальник відділу освіти виконавчого комітету Заводської міської ради Оксана Байрак.

5 березня 202115:20

Сьогодні у приміщенні критого торгівельного павільйону «Червонозаводського комунального ринку» запрацювала Державна лабораторія ветеринарно – санітарної експертизи. На відкритті були присутні: В. Сидоренко (міський голова), О. Іванина (начальник Лохвицького управління головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області), М. Дорогань (в.о. директора Гадяцької МРДЛ Держпродспоживслужби), Л. Гринь (завідувач лабораторії ветеринарно – санітарної експертизи), В. Лисенко (директор «Червонозаводського комунального ринку»).

3 березня 202115:36

3 березня було проведено робочу зустріч з головою Заводської громади Сидоренком В.В. та начальном служби у справах дітей Овчаренко Т.М., спільно з інспектором сектору ювенальної превенції Миргородського РВП лейтенантом поліції Кариною Шагаєвою, були обговорені питання щодо подальшої спільної співпраці, а саме відвідування сімей СЖО, з неналежним виконанням батьківських обов'язків, а також сімей де вчиняється домашнє насильство, особливо відносно неповнолітніх дітей.

19 лютого 202115:46

20 лютого ми відзначаємо сьому річницю з дня трагічних, сповнених героїзму подій Революції Гідності, пік розстрілів Героїв Небесної Сотні, вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. З цієї нагоди покладаємо квіти до пам’ятника Героям України та висловлюємо глибокі співчуття родинам загиблих Героїв. Слава Героям Небесної Сотні, слава українським воїнам, які з гідністю та честю виконують свій святий обов’язок захисту нашої Батьківщини. Слава Україні!!!

15 лютого 202115:57

Дата виведення радянських військ з Афганістану – 15 лютого – стала днем вшанування всіх учасників бойових дій на території інших держав. У цей день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу, вшановує мужність співвітчизників, які, будучи вірними військовій присязі, брали участь у війнах і збройних конфліктах, що точилися на території багатьох іноземних держав. Честь і слава вам, шановні ветерани Афганістану! Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста.

29 січня 202110:55

Привітати з цією святковою, довгоочікуваною подією завітали голова Полтавської обласної державної адміністрації Синєгубов О.В., перший заступник голови ОДА з питань будівництва, житлово-комунального господарства, соціальних питань та охорони здоров’я Лунін Д.С., директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Ковальська В.В., міський голова Сидоренко В.В., начальник відділу освіти Байрак О.І., які побажали дітям якісних знань, творчих здобутків, педагогічному колективу школи міцного здоров’я, розвитку та натхнення та творчих здобутків.

22 січня 202117:17

З нагоди відзначення Дня Соборності України у закладах культури Заводської територіальної громади були проведені тематичні заходи: книжкова виставка «Соборній Україні слава і нині і повік» у Заводській міській бібліотеці №1; Заводська дитяча музична школа провела дистанційну тематичну годину з учнями 5-6 класів образотворчого мистецтва «Україна - наша Батьківщина» та тематичну Виховну годину з учнями філіалу Заводської ДМШ с. Піски - «Я – частина великої Держави. Мої цінності»;

31 грудня 202013:20

Щиро та сердечно вітаю всіх з Новим 2021 роком та Різдвом Христовим!!! В переддень Нового року кожна людина мріє та сподівається на кращі зміни в своєму житті, житті родини та країни. Ми віримо в те, що наступний рік буде кращим ніж попередній. Бажаю вам здійснення мрій. Нехай у вашому житті завжди буде місце любові і новим звершенням! Нехай думки будуть легкими і чистими, як перший сніг, а неприємності обходять дім стороною. Міцного здоров’я, достатку, миру та злагоди у кожну родину. Зі святом!

31 грудня 202011:15

Саме ці рядки найбільше характеризують вірші із книги Світлани Ведмідь «Спогади», яку презентував керівник проєкту Віктор Григорович Гіржов в Заводській міській раді. На зустрічі із представниками Лохвицького механіко-технологічного коледжу, ПТУ №32, бібліотекарів шкільних і міської бібліотеки, клубних працівників Віктор Григорович розповів про життєвий шлях поетеси, історію створення книги та подарував кожному примірник видання. Світлана Петрівна Ведмідь народилася на Чернігівщині та з 15 років проживає на Полтавщині, навчалася у Лохвицькому педагогічному училищі і тут же залишилася працювати.

7 грудня 202010:02

Щиро та сердечно вітаю з професійним святом – Днем місцевого самоврядування. Висловлюю вдячність усім працівникам органів місцевого самоврядування за сумлінну і самовіддану працю, за високий професіоналізм, компетентність та відповідальність, адже сьогодні на органи місцевого самоврядування покладена велика відповідальність за розвиток територіальних громад, за благополуччя її жителів, за створення комфортних умов для проживання. Бажаю Вам міцного здоров’я, достатку, сімейного затишку, здійснення мрій та сподівань, впевненості у завтрашньому дні, здобутків у нелегкій, відповідальній праці та мирного неба над головою.

28 листопада 202008:42

Щороку, у четверту суботу листопада, в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодоморів, які були на території України в ХХ столітті. Найбільший – це Голодомор 1932-1933 років. Для Українців міжнародне визнання Голодомору є свідченням встановлення історичної справедливості, щодо оцінки злочину проти людяності, скоєного стосовно українського народу. Різноманітні заходи проходять не лише в Україні, а й за її межами біля пам’ятних знаків та меморіалів. Напередодні, біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років в місті Заводському були запалені лампадки та пройшла громадська панахида.

21 листопада 202008:40

Щороку, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Це одна із знакових подій у новітній історії України, яка встановлена на честь двох доленосних подій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Це не лише один день в історії. Це відлік змін у свідомості українців та наше одвічне прагнення до свободи та кращого майбутнього. Попри різні особисті погляди ми вміємо об’єднуватися задля захисту основних цінностей.



    Твіт