Головна Оголошення
17 квітня 202416:35

Наголошуємо, що приманка є безпечною для людей і тварин. Вона має вигляд невеликого брикету розміром із сірникову коробку з запахом м’ясокісткового борошна, а всередині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу. Звертаємось до жителів області з проханням: у разі виявлення приманок не беріть їх руками і не переміщуйте з місць розкладання. Також під час лісових прогулянок з дітьми слідкуйте, щоб вони не торкалися брикетів,- якщо дика тварина відчує на приманці запах людини, вона її не їстиме.

17 квітня 202416:17

Умови, механізм виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, а також її строки та розмір, визначено Порядком надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893 (далі - Порядок № 893). Суть програми полягає в працевлаштуванні людини з інвалідністю І або ІІ групи та облаштуванні для неї робочого місця.

17 квітня 202415:57

У тестовому режимі запрацювала «Єдина ветеранська лінія», де ветерани війни, члени їхніх сімей та родини загиблих Захисників і Захисниць України можуть отримати безкоштовну консультацію та підтримку. Про це інформує Міністерство у справах ветеранів України. «Єдина ветеранська лінія» безоплатна та працює щодня з 08:00 до 20:00. За телефоном 0-800-505-217 кваліфіковані фахівці надають консультацію з нагальних питань ветеранам і ветеранкам, членам їхніх сімей, а також родинам полеглих воїнів.

16 квітня 202411:41

Проблеми неформальної економіки і незадекларованої праці в умовах повномасштабної війни наносять невиправної шкоди обороноздатності країни та економіці. Подолати ці явища самостійно не під силу жодному державному органу. Тільки поєднавши зусилля всіх сторін соціального діалогу можливо досягти прогресу у зниженні рівня незадекларованої праці. На черговому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань узгодження спільних дій щодо зменшення рівня незадекларованої праці, у тому числі у неформальному секторі економіки.

16 квітня 202411:12

З 5 квітня в нашій громаді проводяться заходи по благоустрою та озелененню території у весняний період. За цей час передбачається: висадити молоді саджанці різних порід дерев, прибрати всі несанкціоновані смітники, привести в належний стан пам'ятники, здійснити знесення старих та вражених омелою дерев, провести очистку парканів, ремонт дитячих майданчиків та місць відпочинку біля будинків, стадіонів, штучної та декоративної водойм. Звертаємося з проханням до власників приватних будинків привести до порядку територію не тільки в своєму дворі.

11 квітня 202412:50

З метою забезпечення дітей та молоді правом на свободу вираження поглядів, а також їх залучення до процесу прийняття рішень Мінсоцполітики було утворено Офіс дітей та молоді “ДійМО). Принцип діяльності “ДійМО” є: “рівний рівному”; почути та діяти; допомагати допомагаючи. Мінсоцполітики інформує, що “ДійМО” прагне бути голосом дітей та молоді для держави та суспільства, брати участь у формуванні та реалізації дитячої та молодіжної політики

10 квітня 202409:39

Через мобільний застосунок жінка, яка переживає насильство або перебуває у групі ризику, може викликати поліцію через кнопку «SOS» без дзвінка. Поліція приїде за геолокацією або вказаною при реєстрації адресою. Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний додаток у телефоні жінки. Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства доступні тільки у прихованому інтерфейсі. Доступ до застосунку через чат-бот у Telegram: https://t.me/female_app_bot.

10 квітня 202408:45

З 1 квітня 2024 відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” мінімальна заробітна плата зростає до 8000 грн. Зазначене підвищення позначиться перш за все на витратах фізичних осіб-підприємців, адже від мінімальної заробітної плати залежить єдиний внесок, який нараховується щомісячно за ставкою 22% від “мінімалки” і сплачується підприємцями. Саме цій категорії платників слід врахувати, що з 1 квітня 2024 року мінімальний страховий внесок становитиме 1760 грн. (8000x22%). Максимальна база для нарахування єдиного внеску досягне з 1 квітня 2024 року 120000 грн.

3 квітня 202408:41

Безоплатна правнича допомога – правнича допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел. Безоплатна правнича допомога поділяється на первинну та вторинну. Безоплатна первинна правнича допомога Безоплатна первинна правнича допомога включає такі види правничих послуг: надання правової інформації; надання консультацій і роз'яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

29 березня 202411:37

Процедура звернення до уповноважених органів внаслідок викрадення паспорта є однаковою в більшості країн. Як і в Україні, закордоном необхідно відразу звернутись до найближчого відділення поліції для складання заяви про втрату паспортного документа. За результатами прийому такої заяви вам має бути видана копія протоколу або довідка про тимчасову відсутність закордонного паспорта. З цією довідкою необхідно звернутися до найближчої дипломатичної чи консульської установи України для оформлення нового закордонного паспорта (актуально для громадян України.

27 березня 202411:49

Самовільне спалювання сухої трави та листя шкодить здоров’ю та навколишньому середовищу, а також є порушенням законодавства, що тягне за собою накладання штрафу. Крім цього, підпали можуть розглядатися як диверсії з настанням відповідних наслідків для порушників закону. У Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОВА нагадують, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачено накладання штрафу від 3 060 до 21 420 грн, а ті самі дії, вчинені в межах територій

26 березня 202413:41

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2024 року № 300 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції» розширено напрями державної підтримки для аграріїв, які зареєстровані у Державному аграрному реєстрі (далі – ДАР), та збільшені суми виплат. Бюджетні кошти надаватимуться за такими напрямами та у розмірі: - бюджетна субсидія на 1 га аграріям, які обробляють до 120 га земель сільськогосподарського

25 березня 202414:34

Вода є одним з найважливіших елементів довкілля. Вода для людини має фізіологічне, санітарно-гігієнічне, виробниче та епідеміологічне значення. Значення води для людини дуже вдало охарактеризував великий А.Екзюпері: «Вода! У тебе немає ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати. Тобою насолоджуються не розуміючи, що ти таке. Не можна сказати, що ти необхідна для життя, ти – саме життя! Ти – найбільше багатство». Але, поряд з цим, питна вода при певних умовах може нести і загрозу для здоров᾽я людини.

22 березня 202409:04

Миргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби інформує, що Лейкоз – це інфекційна, хронічна хвороба пухлинної природи, яка характеризується злоякісним розмноженням клітин кровотворних органів з порушенням їх дозрівання, що зумовлює дифузну інфільтрацію різних органів і тканин та утворення в них злоякісних пухлин. Лейкоз великої рогатої худоби займає серед інфекційних хвороб особливе місце, оскільки хвороба отримала значне поширення у багатьох регіонах України. Лейкози тварин діагностують майже у всіх країнах світу.

20 березня 202411:22

22 березня 2024 року о 10:00 годині в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області (м. Полтава, Воскресенський узвіз, 7) відбудеться онлайн-нарада з питання: «Про налагодження співпраці аграріїв з бджолярами для запобігання загибелі бджіл під час весняно польових робіт - «Аграрії-бджоли-екологія». Просимо взяти участь в нараді керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств та пасічників. Посилання для підключення: https://zoom.us/j/4448162354?pwd=RzFIVEMxNEFtekt0SDM3RXpPbThwZz09

20 березня 202411:16

Виконавчий комітет Заводської міської ради інформує щодо графіків роботи спортивних закладів та споруд, в яких передбачено «соціальні години» для фізкультурно-оздоровчих та реабілітаційних занять зазначених категорій осіб.

19 березня 202410:03

У продовження моніторингового дослідження ефективності національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Полтавській області, яке започатковано згідно Указу Президента України від 18.05.2019 № 286/219 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання», наказу Міністерства освіти і науки України від 06.06.2022 № 527 «Про деякі питання національно-патріотичного виховання в закладах освіти України та визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641», Полтавська академія неперервної освіти.

15 березня 202414:26

Чи потрібно змінювати документи після перейменування вулиць? Відповідаємо на актуальне запитання. У людей часто виникають питання: чи потрібно змінювати документи після перейменування вулиць? Відповідь – ні, документи, що посвідчують особу, міняти не потрібно. Якщо паспорт старого зразка (у вигляді книжечки), чи треба ставити новий штамп про реєстрацію? Ні, не потрібно. Відповідно до Закону України відомості про зареєстроване місце проживання (перебування) / зняте із зареєстрованого місця проживання (перебування) особи під час здійснення органом реєстрації.

15 березня 202408:31

Зловмисники через соцмережі розповсюджують фейкові повідомлення про можливість отримати 1000 гривень на банківську картку від імені популярної мережі супермаркетів. Мета шахраїв – збір платіжних даних користувачів з метою привласнення їхніх заощаджень. Аферисти розповсюджують посилання на підконтрольні їм фішингові ресурси, де для отримання коштів пропонується ввести дані банківської картки (ім’я власника, номер, CVV-код та термін дії), а потім підтвердити операцію у своєму інтернет-банкінгу або надати отриманий пароль підтвердження.

8 березня 202413:13

Якщо ви перебуваєте за кордоном й не встигли своєчасно отримати замовлений у підрозділі Державної міграційної служби закордонний паспорт чи ID-картку, то забрати ці документи можливо через закордонні дипломатичні установи України. Наразі працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України, а також через МЗС України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном представництв Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс».



    Твіт