Головна Оголошення
24 серпня 202317:06

Україна належить до країн, де вживання грибів є традиційним, їх найчастіше використовують як приправи до страв. Гриби – своєрідний харчовий продукт, який має особливий хімічний склад. У них знаходиться значна кількість азотистих речовин, зокрема білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР). Вони містять багато мінеральних речовин (фосфор). Але лікарі оцінюють гриби як продукт, який важко перетравлюється. Тому страви з них можуть вживатися лише практично здоровими людьми.

23 серпня 202311:20

УВАГА мешканцям громади, відповідно до рішення Ради оборони Полтавської області від 21 серпня 2023 року №48 « Про невідкладні заходи для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави»

22 серпня 202311:20

Повідомляємо, що німецька федеральна компанія з міжнародної співпраці «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» реалізує в Україні одну із програм міжнародної співпраці заради економічного розвитку EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини. Програма спрямована на підвищення конкурентоспроможності економіки України. 

22 серпня 202311:04

Лохвицьке УЕГС АТ «Полтавагаз» доводить до Вашого відому, що «29» серпня 2023 року з 8-00 год. до «30» серпня 2023 року 17-00 год. в зв'язку з проведенням ремонтно-профілактичних робіт на ГРС Гамаліївка буде припинено розподіл газу на наступні населені пункти: с. Гамаліївка, с. Долинка, с. Піски, с. Яремівщина, с. Шевченки Миргородського (Лохвицького) району.В ході проведення зазначених робіт у разі виявлення витоків газу на підземних газопроводах або газопроводах-вводах (у місцях виходу їх із землі), пошкоджень складових частин, деталей або елементів цих газопроводів, вони будуть ліквідовуватися негайно згідно з планами локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій.

21 серпня 202307:55

   Скільки оформлена ID-картка громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон зберігається в підрозділах міграційної служби? – відповідаємо на актуальне запитання Отже, виготовлені ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у підрозділах міграційної служби протягом двох років. Також громадяни мають можливість написати заяву і продовжити термін зберігання свого паспортного документа до трьох років.Проте, звертаємо увагу, що до закінчення дії воєнного стану в Україні, оформлені документи зберігатимуться у підрjзділах міграційної служби необмежений термін.

15 серпня 202316:09

Департамент соціального захисту населення Полтаської обласної військової адміністрації повідомляє, ГО "Маріупольська Спілка Молоді" в межах програми "Відбудова та розвиток 2023: працевлаштування та бізнес" проводить підготовку до онлайн заходу "Ярмарок Вакансій 2023: Робота Є!" для молодих людей у віці 16-35 років та мешканців Полтавської області, що відбудеться 30 серпня 2023 року в форматі онлайн з 11:00 до 14:00. Захід передбачає ознайомлення молоді та мешканців області з провідними підприємствами.

15 серпня 202315:55

21 липня 2023 р., відповідно до частини дванадцятої статті 7 Закону України “Про пестициди і агрохімікати”, Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 758 «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Схвалено рішення, яке дозволить відмовитися від застарілого формату Excel-таблиць, які оновлюються в ручному режимі. Україна перейде до сучасного формату цифрових даних, які актуалізуються автоматично, на єдиному ресурсі.

15 серпня 202314:27

Лохвицька ДПІ повідомляє

15 серпня 202310:30

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє:
Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ внесено зміни до Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». З 01.08.2023 поновлюється застосування штрафних санкцій та пені за порушення вчинені до 01.03.2020 та починаючи з 01.08.2023 за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20 відсотків своєчасно не сплачених сум.
 

14 серпня 202307:47

Як оформити паспорт громадянам з тимчасово окупованих територій. Повнолітні громадяни України, які проживали на тимчасово окупованій території і не оформлювали паспорт громадянина України, можуть зробити це на підконтрольній урядом України території. Для цього необхідно звернутися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби. Серед інших документів, для оформлення паспорту ці особи подають наявні документи з фотозображенням, а за їх відсутності – письмову заяву з інформацією про місце проживання, навчання, роботи, тощо.

11 серпня 202322:18

В умовах військової агресії рф перед Державою постали нові виклики щодо напрацювання шляхів підтримки підприємництва, оскільки підприємці не мають змоги повноцінно відновити роботу через відсутність достатньої кількості фінансів. Однією з урядових ініціатив є проєкт “єРобота” який передбачає надання укрїнцям грантів для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання, зокрема “Грант на переробне підриємство”. Це дієва допомога від держави на створення або розвиток переробного підприємства. Держава надає до 8 мільйонів гривень безповоротної допомоги для реалізації виробничих проєктів. 

11 серпня 202319:04

Відповідно до Закону України “Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підриємництва в Україні” урядом впроваджується програма надання грантів бізнесу. Наразі відновлено фінансування та прийняття заявок на програму “Грант на переробне підприємство”. Це дієва допомога від держави на створення та розвиток переробного підприємства. Враховуючи важливість досягнення зростання економічних показників та активізацію процесу залучення бізнесом грантової підтримки. 

10 серпня 202311:24

6 серпня 2023 року набула чинності Постанова Кабміну № 437, яка вносить зміни до процедури першої реєстрації на території України нових авто. Завдяки цим змінам автосалони зможуть реєструвати транспортні засоби від імені покупця без необхідності нотаріального оформлення довіреності, а також необов’язковими тепер стають «транзитні» номерні знаки. З 7 серпня в Україні можна онлайн обрати та забронювати номерний знак для транспортного засобу. Ця послуга доступна в Електронному кабінеті водія в розділі «Електронні послуги».

9 серпня 202308:01

Вид документу державного планування – Стратегії розвитку Заводської міської територіальної громади на 2023 - 2027 роки (далі – Стратегія) та є документом державного планування місцевого рівня. Головними цілями Стратегії є: створення умов для економічного зростання та вдосконалення механізмів управління розвитком територіальної громади на засадах ефективності, відкритості та прозорості, посилення інвестиційної та інноваційної активності, забезпечення належного функціонування інженерно-транспортної та комунальної інфраструктури.

4 серпня 202321:24

Повідомляємо, що рішенням двадцять п'ятої позачергової сесії Полтавської обласної ради восьмого скликання від 28 липня 2023 року №659 виділено кошти на виконання заходів, зазначених у підпункті 1.1 "Запровадження дієвих механізмів підтримки та стимулювання зайнятості внутрішньо переміщених осіб "Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період 2023-2024 роки. Департамент проводить збір заявок на відшкодування витрат за оренду приміщення та оплату комунальних послуг.

4 серпня 202320:52

Підприємництво є головним чинником, який впливає на сталий розвиток економіки регіону та виконує важливі функції щодо забезпечення зайнятості населення, формування конкурентного середовища, усунення диспропорцій на окремих товарних ринках, створення додаткових робочих місць. Увага! Звертаємо увагу: на сайті Полтавської ОВА за посиланням: Підтримка бізнесу (poda.gov.ua) розміщені програми підтримки підприємців.

1 серпня 202316:59

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави! Саме тому, з 1 серпня до 30 вересня 2023 року Державна служба України з питань праці та її територіальні органи проводять інформаційну кампанію «Виходь на світло!».

1 серпня 202315:49

ТСЦ № 5345 РСЦ ГСЦ МВС в Полтавській області потрібний в команду адміністратор!Запрошуємо на роботу до ТСЦ № 5345 (на правах відділу, м. Гадяч) РСЦ ГСЦ МВС в Полтавській області (філія ГСЦ МВС) на посаду державного службовця категорії В адміністратора ТСЦ № 5345.

1 серпня 202313:20

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України 14 жовтня 2022 р. № 1159 «Про затвердження Порядку розроблення, проведення громадського обговорення, погодження програм комплексного відновлення області, території територіальної громади (її частини) та внесення змін до них», відповідно до рішення  Виконавчого комітету Заводської міської  ради N 70  вiд 19.05.2023 року  «Про розроблення Програми комплексного відновлення  території Заводської міської територіальної  громади»,  повідомляємо, 

31 липня 202309:58

Міграційна служба Полтавщини роз'яснює: як забрати замовлені документи у підрозділі міграційної служби, перебуваючи закордоном Якщо ви перебуваєте за кордоном й не встигли своєчасно отримати замовлений у підрозділі Державної міграційної служби закордонний паспорт чи ID-картку, то забрати ці документи можливо через закордонні дипломатичні установи України.



    Твіт