Головна Оголошення
20 жовтня 202310:03

Сирени вже стали звичним явищем для більшості жителів України. Попри те, що за майже двадцять місяців війни громадяни неабияк утомилися бігати в укриття, нехтувати сигналами тривоги не слід. Не ігноруйте повітряну тривогу! Залишайтесь в укриттях до відбою! Віримо в Сили ППО та ЗСУ!

16 жовтня 202317:07

Науково-дослідним інститутом вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса Національної академії правових наук України (далі Інститут) проводиться наукове дослідження «Захист прав людини в концепції перехідного правосуддя: українська модель». Для повного і всебічного дослідження проблеми захисту прав людини в концепції перехідного правосуддя виникла потреба ознайомитися із думкою громадян щодо питань реалізації цієї концепції, а особливо тих, хто зазнав внутрішнього переміщення протягом російської агресії.

16 жовтня 202316:36

Інститут політико-правових та релігійних досліджень з нагоди відзначення Дня Соборності України проводить Всеукраїньский конкурс творчих робіт "Національно-патріотичне становлення молоді"

13 жовтня 202313:41

У зв'язку з проведенням планових ремонтних робіт по ПЛ-6кВ Заводська ПС Заводська 110/6кВ, Вам буде припинено постачання електроенергії в період з 08:00 до 17:00 год. 18.10.2023 року.

5 жовтня 202311:27

Запрацювала урядова програма фінансової підтримки роботодавців, які працевлаштують і облаштовують для осіб з інвалідністю робочі місця, щоб вони могли працювати в комфортних умовах. Відповідне рішення (постанова Кабінету Міністрів України від 22.08.2023 року №893) набуло чинності 29 серпня 2023 року. Головна мета програми — посилити зацікавленість роботодавців до працевлаштування людей з інвалідністю і, в свою чергу, надати можливість обмежено придатним громадянам повернутися до активної зайнятості та соціалізуватися.

4 жовтня 202308:19

Кінцевий термін для подання заявок 12.10.2023 року Територія дії - Полтавська область Для кого - у Конкурсі можуть брати участь: ветеран війни або один із членів його сім’ї; один із членів сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни/ Захисника чи Захисниці України До участі в конкурсі приймаються бізнес-проєкти за напрямками: виготовлення продукції оборонного призначення; переробна промисловість (секція ”С” Національного класифікатора ДК 009:2010 „Класифікація видів економічної діяльності”, затвердженого наказом Державного комітету України.

29 вересня 202311:30

11 жовтня 2023 року, у Міжнародний день дівчат, Центр “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine) в межах ініціативи “Дівчата STEM” вчергове проведе Національний день дівчат у технологіях. Генеральний партнер заходу – компанія Infopulse. Захід відбудеться за сприяння Офісу Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Статистика вступу до освітніх закладів демонструє, що зарахованих на денну форму дівчат на STEM-спеціальності значно менше, ніж хлопців – їх частка не перевищує 25%.

26 вересня 202311:11

1. Що таке мінімальне податкове зобов’язання? Це обов’язковий платіж, що являє собою мінімальну суму податків, які повинні бути сплачені з земельної ділянки, віднесеної до сільськогосподарських угідь. 2. Чому я отримав податкове повідомлення-рішення про сплату мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік? Мінімальне податкове зобов'язання було введено Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» у 2022 році.

21 вересня 202312:01

Тому Міністерство оборони України спільно з Головним управлінням морально-психологічного забезпечення ЗСУ за сприяння Громадського Руху «Жіноча сила України» публікує поради щодо комунікації між домом і військом. Для родин військовослужбовців: - яку інформацію про свого захисника зібрати, - що варто і не варто запитувати, - як організувати безпечний і комфортний зв'язок, - до кого звертатися в кризових ситуаціях. Ви можете зберегти або завантажити порадник за посиланням: shorturl.at/aqzDH. Зберігайте спокій і підтримуйте одне одного!

20 вересня 202314:35

Ротавірусна інфекція – одна з форм гострої кишкової інфекції, збудником якої є Ротавірус людини. Переважно виникає в холодну пору року. Також, це захворювання може носити епідемічний характер. Найчастіше хворіють діти віком від 6 місяців до 4-5 років. Вірус вражає не тільки дітей, можуть хворіти й дорослі люди, у них захворювання зазвичай протікає в легкій формі зі стертими симптомами. Інкубаційний період триває до 5 діб (в середньому – 2-3 доби). Ротавірус отримав свою назву від латинського слова "rota" - колесо, саме на нього схожий цей вірус, якщо розглядати його під мікроскопом.

20 вересня 202310:06

В Україні запустили онлайн проєкт «Скажи чесно, ти як?», у якому зірки українського шоу-бізнесу відверто розповідають про емоції, які переживають через повномасштабне вторгнення росії. Проєкт ініціювала перша леді Олена Зеленська у рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Основна мета «Скажи чесно, ти як?» – допомогти українцям подолати пов’язаний із війною стрес і наслідки пережитих травматичних подій, сформувати культуру піклування про ментальне здоров’я та запобігти розвитку психічних розладів.

15 вересня 202314:04

Державна служба зайнятості пропонує ряд сервісів та послуг, спрямованих на сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб (далі - ВПО) на новому місці. Послуги з працевлаштування • Служба зайнятості сприяє працевлаштуванню ВПО та здійснює пошук підходящої роботи, у тому числі залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, суспільно корисних робіт. • Самостійний перегляд актуальних пропозицій роботи на Єдиному порталі вакансій або через чат-боти у Telegram та Viber.

15 вересня 202313:48

«Виходь на світло!» Задекларована праця гарантує надходження податків до бюджету, підтримує внутрішньо переміщених осіб! Дізнайтеся більше на інформаційному порталі Держпраці pratsia.in.ua

15 вересня 202313:39

«Про введення воєнного стану в Україні» На даний час, законодавством тимчасово установлено, що на період дії правового режиму воєнного стану, введеного Указом Президента України затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», та протягом шести місяців після його припинення чи скасування, харчові продукти, які не відповідають вимогам чинного законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти, можуть вироблятися та/або вводитися в обіг.

11 вересня 202311:12

Для військовослужбовців та членів їх сімей, з метою повідомлення про порушення права та законні інтереси, а також з метою повідомлення про правопорушення, які вчинені військовослужбовцями Збройних Сил України. Відділення ВСП Полтавського ЗВ ВСП м. Миргород (в межах Миргородського та Лубенського районів) тел. +38050 520 6264, адреса: 37604, м.Миргород, вул. Гоголя, буд. 64.

5 вересня 202315:53

Наша організація, окрім широкого спектру матеріальних та нематеріальних видів допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали від військових дій, є партнером у сфері реєстрації на отримання грошової допомоги від Агентства ООН у справах біженців за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН). Розмір допомоги складає 2220 грн на одну особу на місяць та виплачується за три місяці.

5 вересня 202311:28

У 2023 продовжується реалізація державного бюджетної програми за напрямом «Здійснення заходів із професійної адаптації», спрямованої на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь для ветеранів війни та членів їх сімей, шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та професійних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці. Заходи із професійної адаптації здійснюються відповідно до порядків затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179 та від 21 червня 2017 року № 432.

4 вересня 202310:57

Сказ – одна з найнебезпечніших летальних вірусних хвороб спільних для тварин та людей. Оскільки основним джерелом вірусу сказу є лисиця червона, то його профілактика серед тварин дикої фауни є одним з основних заходів. В Україні протягом 2006-2014 років постійно проводились широкомасштабні кампанії з пероральної імунізації лисиць проти сказу на сході України: в Харківській, Сумській, Полтавській, Луганській та Донецькій областях, де вдалося суттєво зменшити кількість випадків сказу, особливо в дикій природі.

28 серпня 202314:58

Інформація про діяльність Консультаційного центру Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн.

25 серпня 202315:06

1) Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту: Вид документу державного планування – Стратегії розвитку Заводської міської територіальної громади на 2023 - 2027 роки (далі – Стратегія) та є документом державного планування місцевого рівня. Головними цілями Стратегії є: створення умов для економічного зростання та вдосконалення механізмів управління розвитком територіальної громади на засадах ефективності, відкритості та прозорості, посилення інвестиційної та інноваційної активності...



    Твіт