ГоловнаНовини
15 лютого 202216:02
15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам’ятна дата присвячена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році, які з 25 грудня 1979 брали участь у війні на території цієї країни. Через страшне горнило афганської війни пройшли тисячі українських солдат. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. А ті, хто залишилися живими, пройшли сувору школу випробування долі.
29 січня 202211:51

29 січня 1918 року на Чернігівщині недалеко від залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, добровольчий Студентський Курінь, що складався із 300 юнаків, відстоюючи право українського народу жити у власній державі, вступили в нерівний бій із більшовицькими військами, чисельність яких налічувала близько 5 тисяч бійців Червоної армії, очолюваних Михайлом Муравйовим. Бій тривав лише п’ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 27 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили на кілька днів здобуття Києва більшовиками, що мало важливий вплив на заключення Берестейського договору, який врятував молоду українську державність.

25 січня 202208:15

22 січня 2022 року в місті Заводське на засніженому стадіоні відбулися традиційні змагання з міні-футболу на Кубок міського голови. Цього року на футбольному полі вели боротьбу шість спортивних колективів. В групі А грали команди: «Молодь» (Заводське), «Сокіл» (Токарі), «Джентельмен» (Заводське); група Б: «Перемога» (Гиряві Ісківці), «Сула» (Бодаква), «Газовик» (Заводське). Згідно регламенту змагань дві кращі команди із кожної групи вийшли до півфіналу турніру. Півфіналістами Кубку стали команди: «Сокіл» (Токарі), «Джентельмен» (Заводське), Газовик (Заводське) та «Сула» Бодаква.

22 січня 202209:05

22 січня ми відзначаємо День Соборності України. Саме цього дня, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Ті історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. До цієї події нація йшла не одне століття. Покоління українських патріотів боролись за ідею створення незалежної України. Багато хто з них поклали власне життя заради майбутньої державності.

20 січня 202217:01

19 січня відзначається Хрещення Господнє. Це одне з найбільш шанованих церковних свят, яке відзначають християни східного обряду. В цей день Іван Хреститель хрестив Ісуса Христа у річці Йордан. На Водохрещу закінчується період Святок, який розпочався на Різдво. Вважалося, що вода опівночі на Водохрещу набуває цілющих властивостей, які зберігаються протягом року. Зокрема, водохресна вода може лікувати душу й тіло, а також змивати негативну енергетику, покращувати психоемоційний стан та підвищувати опірність інфекціям.

14 січня 202211:42

13 січня 2022 року головним інспектором ВЗНС Миргородського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області Криворучком О.А., начальником 9 ДПРЧ 5 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Полтавській області Пєхтєрєвим В.М., інспектором сектору ювенальної превенції Миргородського РВП ГУНП в Полтавській області Шагаєвою К.М. та фахівцем відділу благоустрою та цивільного захисту виконавчого комітету Заводської міської ради Мірошніченком В.В. проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадян з метою попередження нещасних випадків на льоду...

10 січня 202217:14

8 січня 2022 року в спортивній залі ОЗ Заводської ЗОШ №1 відбувся традиційний турнір з настільного тенісу на Кубок міського голови Заводської територіальної громади. В змаганнях взяли участь сорок два учасника - це школярі та студенти із міста Заводське та сіл Піски та Бодаква. Запекла боротьба точилася за всіма чотирьма тенісними столами. Перемогу серед дівчат, вперше, святкувала Анастасія Момот із Бодаківської ЗОШ, яка минулого року на цих змаганнях була лише третьою.

31 грудня 202108:43

Бажаю Вам міцного здоров’я, великого людського щастя, миру, добробуту, благополуччя і Божої благодаті! Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а Новий – 2022 рік буде багатим на добро, щедрим на успіхи, вдачі і везіння! Хай Різдвяна зірка запалить у Ваших серцях вогник віри, любові та надії. З повагою Заводський міський голова Віталій СИДОРЕНКО

29 грудня 202116:56

Маємо приємну новину! 28 грудня Заводська міська територіальна громада отримала першу поставку бойового одягу для команди вогнеборців в рамках участі у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми "U-LEAD з Європою" і співфінансується програмою польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а саме – захисні костюми (6 комплектів), підшоломники, спеціальні рукавиці на загальну суму 47 160,00 грн.

29 грудня 202116:04

Сьогодні, 29 грудня, міський голова та апарат Заводської міської ради приймали різдвяні новорічні вітання від колядницько-щедрувальних груп. Дуже приємно, що мешканці нашої громади плекають і зберігають народні традиції. Цьогоріч своїми піснями, танцями, обрядовими іграми та магічними діями радували: - Щедрувальна група «Яснозір’я» ОЗ «Заводська ЗОШ І-ІІІ ст. №1», - Народний аматорський фольклорний колектив «Злагода» Заводського МБК №2, - Творчий колектив «Малий «Веселий вулик» Заводської ЗОШ І-ІІІ ст. №2

23 грудня 202116:42

Відповідно до поданих нами запитів про виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області для здійснення природоохоронних заходів (на умовах співфінансування з міського бюджету – 50%) КП «Комунсервіс» отримали для нашої громади частину пластикових контейнерів об’ємом 0,12 м3 660 шт (для приватного сектора) та 60 шт об’ємом 1,1 м3.

16 грудня 202108:18

15 грудня Заводська громада вперше скористалася послугою обласного екобуса. Екобус – це спеціально облаштований автобус для збору небезпечних побутових відходів, а саме батарейок, люмінесцентних ламп, термометрів, який курсує Полтавщиною. Для громадян ця послуга була безкоштовна. Мешканці нашої громади та навчальні заклади виявили свою небайдужість до проблеми захисту довкілля та знайшли час, аби скористатися послугами пункту прийому небезпечних відходів.

14 грудня 202116:06

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього дня 1986 р. відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат.

7 грудня 202108:00

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування згідно з Указом Президента України від 25 листопада 2000 року. Це державне свято, що підкреслює значимість цього інституту демократичного суспільства і професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних і обласних радах та представляє багатотисячний загін народних обранців. З нагоди Дня місцевого самоврядування від щирого серця бажаю усім, хто працює на благо нашої територіальної громади, відстоює її потреби та інтереси, міцного здоров’я, щастя і непохитної віри у щасливе майбутнє рідного краю.

1 грудня 202109:42

Одним із проєктів в рамках програми «Здорова Україна», яка ініційована Президентом України в 2021 році, є створення мультифункціональних спортивних майданчиків. Головною умовою для включення до обласного переліку спортмайданчиків було співфінансування за рахунок місцевих бюджетів не менше ніж 10% вартості майданчика. При цьому 80% фінансування за державні кошти та 10% – з обласного бюджету. У Заводській громаді майданчики розташовані на свіжому повітрі на території загальнодоступних місць відпочинку(масив «Рудка», масив «Цукрокомбінату», масив «Брисі»).

27 листопада 202108:07

День пам’яті жертв Голодомору — національний пам’ятний день в Україні, який цього року вшановують 27 листопада. У ХХ сторіччі українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Утім, наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу, здійснюваний тоталітарним комуністичним режимом СРСР. Голодомор 1932–33 років, який забрав життя понад 7 000 000 людей — це страшна частина родинної історії майже кожного сучасного українця.

21 листопада 202108:12

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. 19 листопада, напередодні відзначення Дня Гідності та Свободи у нашій громаді відбулося покладання квітів до пам’ятника Героям України. Хвилиною мовчання вшановано світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, які ціною власного життя відстоювали незалежність нашої держави.

18 листопада 202113:58

У рамках програми Президента України «Здорова Україна» на території м. Заводське продовжується будівництво тренувальних майданчиків, які будуть встановлені на масиві «Рудка» (вул. Б.Хмельницького, 1), масиві «Цукрокомбінату» (вул. Матросова,21) та масиві «Брисі» (вул. Жукова, 1). Кожен майданчик буде оснащений QR - кодом та онлайн платформою, за допомогою якої кожен бажаючий може тренуватися разом із відомими особистостями.

9 листопада 202108:37

Щиро та сердечно вітаю всіх, хто формує унікальний культурний простір, який об’єднує людей, робить все, для того, щоб культура розвивалась, була живою та сучасною. Бажаю вам міцного здоров’я, достатку, родинного затишку та досягнення бажаних результатів у всіх сферах вашого життя. Нехай ваша діяльність приносить задоволення людям та вам самим.

7 листопада 202108:12

Вітаю вас з професійним святом, яке відзначається щороку у першу неділю листопада. Це свято тих, хто постійно опікується проблемами людей, забезпечує їх потреби, щодня надає допомогу людям похилого віку та людям з особливими потребами, хворим і сиротам, багатодітним і малозабезпеченим, безробітним і ветеранам війни. Щиросердно бажаю вам міцного здоров’я, терпіння, щастя, благополуччя, мати невичерпний професійний потенціал та життєву енергію!



    Твіт